A kutyám megölt egy másik kutyát Mi a teendö?
Voltam már hasonló szituban csak a másik oldalon. :( Kan labradorom van, végtelenül szelid, minden kutyával barátságos, nem domináns. Sétáltam egyszer vele, pórázon volt. Láttam már messzebbről is hogy az egyik környéken lakó srác is kintvan a valamilyen pit jellegű kutyájával, aki mellette ment közvetlenül de nem volt pórázon. Egyszercsak a kutya odarohant hozzánk, a srác hiába kiabált utána nem is figyelt rá a kutyája. Aztán kb egyből nekitámadt az enyémnek. Szerencsénk volt, mert bár nem egy agresszív az enyém, de azért próbálta megvédeni magát, és nem kicsi se, így az oldalába volt egy harapott seb, és valahogy a lábán kapott szájzárat a pit. Addigra odafutott a gazdája is, de nem tudta leszedni a kutyát az enyémről, nem tudom mennyi idő telhetett el mire sikerült, de egy örökkévalóságnak tűnt. A kutyámnak több mély seb lett a lábán, orvoshoz kellett vinni. A srác annyit segített, hogy lefertőtlenítettük, bekötöztük a sebeket, illetve állta az orvosi költségek felét (nem volt pénze). Idegileg nagyon ki voltam, jobban megviselt engem mint a kutyát. Gondolkodtam feljelentésen, de nem lett volna értelme, mert nem embert támadott meg, max valami pénzbirságot szabdtak volna ki neki. Viszont a srác azóta is ugyanúgy sétáltatja póráz nélkül, nem is törődött az üggyel a későbbiekben.
Te belátod, hogy ez így nagyon nem jó. Én is azt ajánlom, amit már írtak előttem: kutyaiskola vagy kiképző, biztosabb kerités mindenképp.
Nem biztos, hogy embert is bántana, pl ez fenti pit is csak a kan kutyákat nem szerette, emberekkel kifejezetten barátságos. De nyilván sose lehet tudni, ezért mindenképp elébe kell menni a problémának, mert ha emberre is támadna, és feljelentenek, akkor el kell altatni.
Egyébként meg az a véleményem, hogy ilyen fajtákat tényleg csak az tartson, aki nagy felelősséggel tud is bánni vele!
Milyen érdekes, hogy szinte mindenhol (nálunk is) a bull típusú kutyákkal van a gond. Nekem senki ne mondja, hogy nincs harci kutya... Ugyanúgy van, ahogy vadászkutya, terelő- és pásztorkutya is. Mélyen bennük van az ösztön, kérdés hogy előtör-e. A szomszéd 3 hónapos beagle kutyáját is egy amstaff ölte meg...
Sajnálom a kiskutyát, viszont a gazda hibája, hogy egyedül volt az utcán és ő dugta be a fejét a kerítésen, szóval nem tehet semmit. A kutyádra pedig tégy szájkosarat, akkor nem fordulhat elő mégegyszer.
Az amsztaffok kő kemény nevelést és erős gazdát igényelnek! Emellett szocializálást az első pillanattól! Terrierek, dominánsak, hatalmas agresszió és ösztönszinttel! Harci kutya vagy sem, foglalkozás, törődés nélkül ha teheti, gyilkolni fogja a többi kutyát. Természetesen normális neveléssel ilyen nem fordul elő.
Ezt te rontottad el nagyon, kérdező. A kutyád kiszökött és megölt egy másik ebet. A véleményemet nem mondanám el rólad, mert nem tűrné el a moderátor. Felelőtlen vagy, a kutyádat elhanyagoltad, nem nevelted eddig. De miért is? Miért kellett ilyen kutya, ha nem tudsz vele bánni, nem akarsz vele normálisan foglalkozni? Csak divatból, faroknövelésre? Add menhelyre, jobb helye lesz, mint nálad. Remélhetőleg tudják majd rehabilitálni a félrenevelésedből. És többet ne legyen kutyád!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!