Az embereknek mibaja van a bullterrierekel, harcikutyákal?
' a kutya is mert még most is szomoruan fekszi,nem megy senkihez oda."
Akkor itt más bajok vannak, mert a kutya egyrészt nem érti, másrészt ha értené is, a jelenben él, nem fog ilyeneken rágódni napokig-hetekig. Nem ember.
Nekem a gazdáikkal van bajom.
90%-a a bull típusú kutyák tartóinak alkalmatlan egy ilyen kutya tartására, fegyelmezni nem tudja vagy rosszabb esetben nem is akarja, de még az se esik le neki, ha az övé "túl sok" egy másik kutyának.
Ez azért gáz, mert ezek a kutyák kva erősek és elég fafejűek.
Nem egyszer, nem kétszer szedtem le már bull típusú kutyát az enyémről. Többnyire azért, mert úgy rátehénkedtek vagy játékból ráfogtak, hogy az enyém már baromira nem játéknak fogta fel a dolgot...
Olyan is volt, hogy összeverekedtek ilyen típusú kutyák a futtatóban, az enyémnek is ment már neki stafford meg amerikai buldog és a gazdáik totál tanácstalanul álltak ott, mint a tuja, azt se tudták mit csináljanak. Mikor az enyémet támadta másik, NEKEM kellett leszedni róla.
Na ezért nem bírom agazdáikat, tisztelet a nagyon kevés kivételnek. Nekem is van barátom, akinek 3 ilyen kutyája van, de ő tudja mindegyiknek egyenként a kis hülyeségeit és ha valami olyat csinálnak, azonnal helyreteszi őket.
(Amúgy a bullterrier szerintem nagyon jól néz ki.)
Azért, mert az emberek többsége felelőtlenül tartja a bull típusúakat, nem nevelik, nem foglalkoznak vele megfelelően. Még a jó szándékú gazdák közt is csak elvétve van egy pár, amelyik normálisan szocializálja, neveli az ilyen kutyáját. Ahol a kutya sosem szökne, mindig behívható, mindig kontroll alatt van, más kutyákkal és emberekkel sosem agresszív.
Az ostoba emberek miatt nem szeretik mások ezeket a fajtákat. A média csak abból csinál hírt, amiből lehet. Ha nincs kutyatámadás, nincs hír. Ha mindenki normálisan tartaná a pitjét, staffordját, bullterrierét, nem lennének rémhírek és az egyszerű emberek nem irtóznának ezektől a fajtáktól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!