Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem túl nagy dózis ez a...

Nem túl nagy dózis ez a mennyiségű antibiotikum a kutyámnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy 14 éves 10 kg-os keverék kutyusom, akinek időnként a pocakján kijön egy kis daganat, de már a kora miatt nem műtik, antibiotikum kúrával vissza szokott neki húzódni, évente kell kb megismételni.

Most is írattam neki, Augmentin 250mg/125mgosat írt fel neki napi 2x1-et. Nem nagy adag ez egy ekkora kutyának? Köszönöm előre is!

ma 09:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Miért nem attól kérdezed aki ért ehhez, mondjuk az orvostól?
ma 09:18
 2/11 A kérdező kommentje:
Ha már erre a kommentre vetted a fáradtságot, akkor arra is vehetted volna inkább, hogy írj egy normális választ....
ma 09:24
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom #1-hez. Miért random emberektől kérdezed? Igen, írhatott volna normális választ, ahogy én is, de én nem vagyok szakember, és feltételezem hogy ő sem.
ma 09:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az orvos a szakember, ö tudja, mennyit lehet egy ekkora kutyának adni, másrészt ö ismeri a kutyádat és tudja, mit kell vele tenni.
ma 10:00
 5/11 A kérdező kommentje:
De jó, hogy ha más kérdez ilyet itt, az kap normális választ, én meg csak a kritikát. Köszönöm szépen.
ma 10:10
 6/11 anonim ***** válasza:
33%
Nagyon szívesen, de szerintem ha már az orvosnak nem hiszel akkor ne a gyakorin kérdezd hanem egy focistától vagy egy politikustól.
ma 10:16
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A doki írta fel és mondta...valószínűleg nem, nem sok.
ma 10:26
 8/11 anonim ***** válasza:

[link]

Elég kis adag

ma 10:27
 9/11 anonim ***** válasza:
47%

Ajánlott dózis: 10 mg amoxicillin és 2,5 mg klavulánsav/ttkg naponta kétszer.

Egy tabletta 40 kg-os kutya egyszeri dózisának felel meg. A tabletta széttörhető a könnyebb beadás érdekében,

azonban a fél- és a negyed tabletták megfelelő hatóanyag-mennyisége nem igazolt.

ma 10:32
 10/11 anonim ***** válasza:
65%

125 mg reggel

125 este

ÉS Ennyit írtfel:)

ma 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!