Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem túl nagy dózis ez a...

Nem túl nagy dózis ez a mennyiségű antibiotikum a kutyámnak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy 14 éves 10 kg-os keverék kutyusom, akinek időnként a pocakján kijön egy kis daganat, de már a kora miatt nem műtik, antibiotikum kúrával vissza szokott neki húzódni, évente kell kb megismételni.

Most is írattam neki, Augmentin 250mg/125mgosat írt fel neki napi 2x1-et. Nem nagy adag ez egy ekkora kutyának? Köszönöm előre is!

ma 09:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
94%

"Ha már erre a kommentre vetted a fáradtságot, akkor arra is vehetted volna inkább, hogy írj egy normális választ...." Ez a normális válasz, mivel mi nem rendelkezünk a pontos válaszhoz szükséges tudással, csak az állatorvos.

Ha kételyeid vannak az általa választott terápiával, őt kell megkérdezned, és nem az interneten névtelen emberek válaszai alapján gyógyszerezni a kutyádat. Túl kevés antibiotikum is nagy problémát okozhat.

ma 10:48
 12/17 kutyafule4 ***** válasza:
86%
Ugye nem háziorvossal irattad fel, hanem állatorvossal?
ma 11:50
 13/17 anonim ***** válasza:
86%

A normális válasz az, hogy ha nem bízol abban az állatorvosban, aki ezt a terápiát felírta, akkor másik állatorvoshoz kell fordulnod, vagyis szakemberhez. Ha már keresel valahol a neten egy "állatorvos válaszol" típusú fórumot, már azzal beljebb vagy, mintsem hogy itt kérdezed meg random ismeretlenektől.

Nekem például biológus a képzettségem, és mint ilyen, eleve nem értem, hogy egy daganat (aka tumor) milyen alapon húzódik vissza antibiotikumtól, amit bakteriális eredetű gyulladásra szoktak adni. Tehát hiába van legalább nagy vonalakban releváns képzettségem, mégsem tudok érdemben felelni a kérdésedre, mivel eleve a terápiaválasztást sem értem.

ma 11:59
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

"De jó, hogy ha más kérdez ilyet itt, az kap normális választ"

Nem, más sem kap. Itt a legértelmesebb válasz, amit ki tudnak préselni magukból, az az, hogy "inkább add oda olyannak a kutyát, aki képes róla megfelelően gondoskodni." Kb. minden kérdésre.

ma 12:23
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Szakmai válaszom.: NEM. De ha nem bízol a kezelőorvosban, akkor minek mész hozzá? Meg miért nem kérdezel rá, vagy ott nem mersz okoskodni?

Ha nekem valaki feltesz ilyen kérdést, én mindig megkérem, hogy legközelebb ne jöjjön hozzám.

ma 12:35
 16/17 anonim ***** válasza:
68%
13-as: simán lehet, hogy nem tumoros elváltozásról van szó, csak a kérdező nem tudja rendesen elmagyarázni, hogy mi az. Ez nem az ő hibája, de további érv arra, hogy ilyen kérdésekben miért ne az internethez forduljunk.
ma 12:56
 17/17 anonim ***** válasza:
Daganatra semmilyen antibiotikum nem lehet hatással, így azt tudom mondani, hogy keress egy másik orvost.
ma 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!