Az embereknek mibaja van a bullterrierekel, harcikutyákal?
Ráadásul a bullterrier még csak kis jóindulattal sem nevezhető annak.
Nem annyira a kutyákkal van a gond, hanem soknak a gazdájából. Gizdaságból, pénisznövelőnek vesznek ilyen fajtákat, csupán azért, mert menő és hírük van, de fingjuk sincs a kutyanevelésről, kutyatartásról.
2017. máj. 17. 07:59
2/13 A kérdező kommentje:
De én most nem értem, az én kutyám a légynek sem ártana,ha egy kutyát nem ismernek akkor minek szolják ki.
yugaton még rosszabb a helyzet. Ott kitiltott fajták is vannak. Dániában pedig el is altatják még azt a kutyát is, amelyikben alig van jelen a tiltott fajta vére. Lásd Fido esete. Bezzeg emberből bármilyet befogadnak és megszólnak, ha te nem. Ki nem állhatom az olyan férgeket, akik szerint ki kellene nyírni pl. a bullerriert, staffit. Bármilyen kutya lehet vad, ha úgy nevelik. Nekem is volt pár éve egy bullterrierem. Egyszer beszólt egy csaj, hogy mi ez a csúfság. Mondtam neki, hogy a kutyámnak legalább csak a teste csúf veled ellentétben. Habár számomra a bullterrier egyáltalán nem ronda fajta. Sajnos a csivavákat, yorkikat - én ezeket is szeretem - az ilyen kényes, újgazdag 3,14csák miatt utálják sokan. Neki is volt 2 "yorki babája" rózsaszínben. Félt nehogy megegye a "csúf szörnyem". Nekem elegem van már az emberből. Az állatokat többre tartom. Ők legalább saját magadért szeretnek, méghozzá hűségesen. Nem azt nézel ki és milyen telefonod van.
2017. máj. 17. 08:21
* Nem azt nézik hogyan nézel ki és ...
2017. máj. 17. 08:23
Elsősorban a felelőtlen média az oka, ami elterjesztette ezt a téves és hazug fogalmat és ráragasztotta egyes kutyafajtákra. Nincs ilyen, hogy harci kutya. Jól meg kellene büntetni az összeset, amikor ezt a fogalmat, hogy harci kutya használják. Bármelyik kutyából akár egy tacskóból is lehet vad, harci kutyát csinálni. Ezen az alapon szelektálhatnák az emberi fajtákat is mondjuk az eszkimó gyerekek lennének a vademberek.
2017. máj. 17. 08:25
Kevés a jó kutyatartó. Kiskutyanal, meg amelyik gyenge kutya, nem lesznek olyan veszélyes következménye mint egy nagy fájdalom küszöbű erős harapásra képes esetleg szájzárat kapó kutyánál.
Egyszerű példával ha az emberek kezében vágó szerszám van akkor minnél nagyob az a kés,kard,szabja annál joban félnek tőlük.
Ebből következik,hogy aki ilyen ku ya tartására törekszik az lelke mélyén, talán nincs is tudatában sőt tagadja, fél és a kutya arra kel hogy múlassza félelmét azáltal ,hogy a töbség fél a kutyától.
Ezért ez mindig is így marad ahogy van!
2017. máj. 17. 08:32
7/13 A kérdező kommentje:
Második teljesen igazad van,pl itvan a bátyám esette elvitte a bullterieremet a parkba, és egy ember huskyval odament hozzá és azt mondta 'miez a kutya,botalsem érnék hozzá'és a bátyám ezt nagyon a szivére vette,és a kutya is mert még most is szomoruan fekszi,nem megy senkihez oda.
2017. máj. 17. 09:08
Utolsó : a pitbull és a bullterrier más fajta. Ezt kéne megérteni az embereknek. A francia bulldogtól is csak azért nem félnek szerintem, mert nem nagy fajta.
2017. máj. 17. 09:29
Na még egyer nekifutok : a bullterrier és a pibull nem ugyanaz a fajta. Attól, hogy ott van a nevében egy kutyának a bull szó, még nem biztos, hogy vadállat. Sajnos a bullhoz negatív jelzőt kapcsol a legtöbb ember. Kivéve talán a francia bulldog, mert az nem nagy fajta és egy egészséges ember simán elfut előle, ha támadni akar. Annyiban igazat adok az embereknek, hogy egy idegbeteg csivava kevesebb kárt tud okozni, mint egy idegbeteg pitbull. A csivavát felrúgja az ember, de a pitbull leharap legalább egy ujjat. Én minden kutyát engedélyhez kötnék. Kötelező lenne a gazdának tanfolyamra járni és vizsgázni.
2017. máj. 17. 09:36
További kérdések: