Melyik kis kutyusokat ajánlanátok kezdőknek?
Melyikeknek van a legkevesebb bajuk?
Mindegyiknek van valami azt tudom, azért kérdezem így. Csak van olyan ami egy kicsit szerényebb fizetésből is eltartható egy panel lakásban 3 műszak mellett). Maximum 250 ezerért tudnám megvenni, természetesen tenyésztőtől papírokkal. És etetésre tízezer tizenöt ezret tudnék szánni. (Állatorvosra is tudok körülbelül 3ezret félretenni).
Játékokat tudok neki készíteni és egy párat venni is.
Vagy ez lehetetlen?
(A mit képzelek magamról, hogy gondolhatod hogy ennyiből kijön egy kutya fajta hozzászólásokat melözzétek kérlek, pont azért tettem fel ide a kérdést, mert boldog kutyát szeretnék).
Köszönöm!

A kutya igényli, hogy többször is levidd egy nap, elvégezni a dolgát, na meg persze szaladgálni kicsit.
3 műszak mellett nem tudod ezt megtenni, hogy levidd kb ugyanabban az időben minden nap. Aztán lehet hiányzik neki a mozgás, meg te, ugat, sír, amíg dolgozol.
Én is nagyon szeretnék egy kistermetű kutyát. De úgy vagyok vele, hogy panelben rossz lenne neki 🥺
A Bichon Havanese például kistermetű, nagyon intelligens, könnyen tanul, de gazdifüggő, nem bírja a magányt, ha egyedül élsz és napi szinten magára marad amíg dolgozol, akkor depressziós lehet. :)
Ezt leszámítva hihetetlen, hogy mennyire értelmes, szinte elsőre megért dolgokat.
Nagyon játékos, igazi bohóc, és nagyon nagy szeretet van benne.
Sokat jár kétlábon, ami poén :)
Nem beteges fajta, de előfordulhatnak betegségek.
Ha munka nélkül maradsz, akkor is költség lesz, örök felelőség.
Nem tudok mit csinálni, ha egy műszakban vagyok akkor is csak egy órával több a napom. De amúgy nem az idővel van a baj. Egyszerűen csak már születésem óta vágyom egy kutyára!
És már 36 vagyok, és totál egyedülálló. Többi állat nem olyan szeretetgombóc, mint a kutyus. Kolléganőm és ugyanígy járt anno dolgozni, végig aludta
amíg a gazdi nincs otthon, mert lustát vett.
A kutyusok szeretnek engem odajönnek hozzám mindegyik, amelyiket hagyja a gazdája. Volt olyan is, hogy az egyik utánam szaladt... Azok tudják, hogy oda vagyok értük!

Macska a szomszédot is kikaparná míg hazaérek.
Macskát is végigjártam, olvastam, de sok rengeteg szőrt csinálnak és nem olyan kis szeretet bombák.
Max a kopasz cica. De az is kapar gondolom.
Egyébként és rájöttem hogy én kutya párti vagyok.

Yorki is kényes? Azokkal is szeretjük egymást.
(Szabadságot meg tudnám oldani, ha nem jön közbe semmi nyári leállás mellé kivennek még úgy szabit, hogy három hét legyen). Annyi csak elég, hogy megszokjon!?
36 évet bírtam valahogy akkor csak megteremné a gyümölcsét már ez a kis remény.

Macskaszortol rettegsz, de a kutyaszortol nem? Ugyanugy tele lesz vele a lakas es takaritani kell rendesen.
Par fajta van csak, aminek nem hullik annyira, de azt meg rendszeresen kozmetikushoz kell vinni.
Es mennyit lennel tavol? Igazabol nem a 3 muszak a problemas szerintem,hanem az ido. Ha 12 orat dolgozol, akkor az felejtos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!