Melyik kis kutyusokat ajánlanátok kezdőknek?
Melyikeknek van a legkevesebb bajuk?
Mindegyiknek van valami azt tudom, azért kérdezem így. Csak van olyan ami egy kicsit szerényebb fizetésből is eltartható egy panel lakásban 3 műszak mellett). Maximum 250 ezerért tudnám megvenni, természetesen tenyésztőtől papírokkal. És etetésre tízezer tizenöt ezret tudnék szánni. (Állatorvosra is tudok körülbelül 3ezret félretenni).
Játékokat tudok neki készíteni és egy párat venni is.
Vagy ez lehetetlen?
(A mit képzelek magamról, hogy gondolhatod hogy ennyiből kijön egy kutya fajta hozzászólásokat melözzétek kérlek, pont azért tettem fel ide a kérdést, mert boldog kutyát szeretnék).
Köszönöm!

Sajnos valóban nincs időd kutyát tartani.
A kutya nem magányos lény, igényli a falka tagok társaságát.
A szabatisztaságra nevelét sem tudod egyedül megoldani, néhány óránként ki kell vinni, nem bír ki 8-10 órát, és a magány a lelkiállapotára is kihat.
Nem megoldás, hogy két kutya legyen, próbáld elfogadni, hogy nincs rá időd.
Talán valamilyen madár, amit ilyen munkabeosztás mellett egyedül tudsz tartani.
Kutyához kellene még valaki, abból csak problémák sora lesz, ha egyedül bevállalod.

A legtöbb kutya otthon van napi 8 9 órát.
Valami keverék kutya esetleg?

Semelyik kutya, sőt a macskák se szeretnek egyedül lenni sokat otthon.
A macskáknak annyi előnye van hogy nem kell levinni őket, hanem el tudják végezni a dolgukat otthon. De ugyanúgy sír utánunk mikor elmegyünk, kamerán volt szerencsénk megnézni és meghallgatni. Odahozta a játékaitaz ajtóba hogy jöjjünk haza.
A kutyák ennél még inkább gazdifüggők. Lehet hogy inkább tengerimalacot vagy valami ilyesmi állatot kéne venned magány ellen.
Kölyköt semmi képpen nem ajánlok, mert ők nem rendelkeznek az alapvető ismeretekkel sem, sokszor kerülnek veszélyes helyzetekbe, sokkal több az energiájuk,több odafigyelést igényelnek.
Lehet hogy egy menhelyen tudnának neked segíteni hogy olyan energiaszintű és személyiségű kutyát válassz ami neked való.

"Yorki is kényes? Azokkal is szeretjük egymást."
A yorki egy eredetileg patkányvadász terrier. Nagyon következetes nevelést, határozottságot és lefárasztást igényel. Mivel egy kis cuki szőrgombócot látnak benne, ezért hajlamosak sokan nem foglalkozni velük normálisan. Én egy csomó idegbeteg, ugatós, romboló, rosszul szocializált yorkit ismerek sajnos. Nem egy napi 8-9 órát folyamatosan a panelban ugat, amíg a gazda távol van.
Nem javaslok kutyát több műszakos munkarend mellett, pláne nem kölyköt. Egy benti kutyának már csak a szobatisztaságra való nevelésben is kell a napi kiszámítható ritmus, különben nem fog menni. Nem fogja megtanulni úgy, hogy épp akkor viszed ki, mikor eszedbe jut.

Ez az a helyzet, hogy - ha nem napi 12+ órát lenne egyedül a kutya - azt javasolnám, szépítsd meg valami kis öreg menhelyi kutya utolsó éveit. Bár ezzel meg az anyagi rész a gond, amennyit rá tudnál fordítani, mivel az öreg kutya gyakrabban lehet beteg. Orvosi résznél sajnos vannak bekalkulálhatatlan tételek, pl. álvemhes lett a kutyám, kapásból a gyógyszer 10.000 volt, de mivel nem múlik vissza kell menni, vizsgálat, stb., lehet újabb gyógyszer, valószínű 30 alatt ebben a hónapban nem fog megállni. A kullancs elleni védekezés (tabletta) 4.000 Ft körül van/hó, ezt azért nem számolom ide, mert már előre megvettem neki, de abban a hónapban pl. csak ez a tétel 12.000 körül volt.
Múltkor péntek délután botot rágott, az egyik keresztben megakadt a szájpadlásán, lehetetlen volt kézzel kiszedni. Annyi szerencsém volt, hogy a kutyakozmetikus nyitva volt a közelben, csípőfogóval tudta kiszedni, így 0 forint volt. Rosszabb esetben péntek délután (nagyváros amúgy) ez már ügyeleti időbe esett volna, csak az ajtón való belépés 45.000 Ft-ba került volna, plusz az ellátás.
11.
Szerinted hol van erre esély, hogy rendeződik az életem?
Talán ekkorára emelik a fizetést, hogy elég lesz napi 4 órát dolgozni, vagy nem értem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!