Én vigyáztam rá és megharapta a lányom, mit tegyek?
Én vigyázok a tesóm kutyájára, nem először van nálunk, eddig soha nem volt gond. 4 hónapja lett ivartalanítva, azóta agresszív, ezt mondta is a tesóm. A lányom (8 éves) labdazott vele kint. A lányomnál volt a labda, a kutya morogva ment felé, a lányom megijedt és eldobta, a kutya beleharapott az alkarjába és el sem akarta engedni, a párom többször rászólt, elkapta a nyakörvét és lehúzta róla, de még úgyis morgott.
Párom bezárta, tesóm szerdán jön addig nem engedjük ki. De szerintem a kórház jelentette a harapást, ki fognak jönni?
Mit tegyél? Hívd fel a kutya gazdáját, és mondd meg neki, jöjjön haza minél előbb.
Egyébként ha oltva van a kutya veszettség ellen, nincs teendő. Gondolom tetanuszt kapott a gyerek a kórházban.
Ha van érvényes oltása a kutyának és a gyerkőcnek is, akkor nem kell aggódni, csak a sebet kell ellátni. (8 éves gyereknek nem kell tetanusz).
Kijönni nem fog senki, nem a kórház dolga, hanem az ÁNTSZ-é és az állatorvosé, de ha van érvényes oltás akkor nincs teendő.
Viszont agresszív kutya nem való gyerek mellé, jól tettétek, hogy elzártátok.
Én a helyetekben nem mondtam volna el h a testvérem kutyája harapta meg. Mert a kutya rátok volt bízva és így a ti felelősségetek ami történt. Viszont így akár veszélyessé is nyilváníthatják a kutyát, ami elég nagy szívás lenne a testvérednek.
Ha viszont még nem tudja a kórház, hogy kinek a kutyája harapta meg a lányodat, akkor ez jobb is ha így marad.
Ebben az esetben nem számít, hogy kié a kutya. Nem tiltja semmi, hogy családi kutyát bevállalj felügyeletre.
A lényeg az oltási könyv azon része, ahol a veszettségi oltás be van írva.
A kutyát pedig szerdáig bezárva tartani igen durva. Csak van valaki a családban, aki ezek után nem fél a kutyától és időnként kiengedi az udvarra. Persze, gyerek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!