Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Akik táppal etetnek! Grammra...

Akik táppal etetnek! Grammra kiszámoljátok a mennyiséget?

Figyelt kérdés

Az én kutyámnak napi 380 g tápot kellene ennie, van mérőpoharam, de nem szàmolom ki mindig grammra pontosan. Van hogy 400 g eszik, van hogy 350-et. Ahogy sikerül.De van hogy nincs kedve enni, és csak napi 200-at.

Kolléganőm meg grammra pontosan szàmolja ki a kutya kajàját, még azt is nézi, hogy "ma megevett két jutit, akkor este 10 grammal kevesebbet fog kapni". Szerintem ez azért túlzás...

2017. ápr. 22. 09:13
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
8%

De a kutya általában nem cukorbeteg. Mit értesz azon, hogy nem értek a kutyák etetéséhez? Én nem könyvből tanultam, de 40 éve vannak kutyáim, és köszönik szépen, jól érzik magukat nálam. 70-es-80-as években még kutyatápok se voltak, mindenféle maradékokon éltek a kutyák gyakorlatilag mindenhol. Ha egy nap egyszer adsz neki enni, akkor természetes, hogy befalja azt a kis tápot, de ha folyamatosan előtte van, akkor tud mértéket tartani, főleg ha tudja, hogy este jóllakhat hússal. Én tanyán élek, hatalmas területük van, bőven lemozogják a tripláját is az ajánlott mennyiségnek, és nekem fontos, hogy ne éhezzenek. Nem akarok az ambullomból agarat csinálni.

Bocsi, de tényleg viccesnek tartom ezt a könyvből etetést. Ez az utóbbi 20-30 év marhasága, előtte 6 ezer évig jó volt anélkül is.

2017. ápr. 22. 10:06
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
És az is vicces, hogy te kritizálod az ismerősödet, hogy grammra kiszámolja a tápot, most meg te háborogsz, hogy valaki nem számolja ki.
2017. ápr. 22. 10:08
 13/20 anonim ***** válasza:
84%

Jaj, hogy mennyi hihetetlenül okos ember van itt!!! Csodálatos! Lehet, van amelyik kutyánál működik az hogy egész nap kint van a kaja, de valószínűleg keresztanyámék goldenjei ezt nem tudták, mert 60 kilósra híztak így, hogy egész nap kint volt a táp. Érdekes, nem mozogták le a kertben. Azóta nem győzök segíteni hogyan fogyasszák le őket... Az egyik már felállni sem tudott. De persze csak az lehet az igaz ami egy embernek bevált, minden más csak áltudományos bullshit. Remélem az illuminatiusban is hiszel. :D

Kérdező! Van egy pohár amivel mérem, Taste of the wild tápot esznek. Néha van mellé nekik való nasi, sonka vagy sajt ilyesmi. Nem grammozok, gyönyörűek a kutyák, se nem kövérek se nem soványak, remekül néznek ki.

Konzerv nyilván nem való a kutyának, vagy ha olyan minőség akkor annak az árából vehet az ember húst. A kutya emésztése más mint az emberé, a legjobb a száraz táp (egyfajta, nem kell válogatni!!!!) vagy BARF.

2017. ápr. 22. 10:35
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi az 5 kilós kis terrierünknek Realnature tápot adunk. Van hozzá egy kis Fressnapf-os kerámiatálunk, azt púposra adom neki este, be is nyomja az egészet. Én nem méregetek grammra, de a 83 helyett nem adok neki 200g tápot. Szerdán és vasárnap konzervet kap vagy pástétomot, ebben olyan 80% husi van, a tápban 60%. Egy hete kb megmértem jó mennyiséget adok-e, és 87g volt a mérlegen. Soha nincs előtte végig és gyönyörű. Ha sétál kirajzolódnak az izmai, nem sovány, nem kövér. Nem is szabad előtte hagyni, mert lehet hogy megéhezik, megeszik 400g-ot, aztán mivel te erről nem tudtál elkezdessz vele játszani vagy sétálni, így megnövelve a gyomorcsavarodás esélyét. Ha folyton csipeget pedig egyfolytában emészt, amitől akár cukros is lehet, úgyhogy én ezt sem kockáztatom. Ha éhes majd rágja egy picit a csontját. Most 1.5 éves.
2017. ápr. 22. 11:13
 15/20 anonim ***** válasza:
70%
Nekünk van egy kis mérőpohárkánk, a Penny-ben lehetett kapni kutyakaja dobozt, ahhoz kaptunk, es szerencsére pont annyi a napi adja, amekkora az a pohár. Ha sok nasit kap napközben, akkor egy picivel kevesebbet kap.
2017. ápr. 22. 11:51
 16/20 anonim ***** válasza:
Amikor táppal etettem, mérőpoharaztam. Grammra számolni például fogyiztatásnál lehet érdemes.
2017. ápr. 22. 11:53
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kolléganőd kutyája fogyózik, akkor meg lehet érteni.

Amúgy igen, mérőpohár. Mondjuk az én kutyám 30-35 gramm tápot eszik naponta, neki kanállal szoktam kiszedni.

2017. ápr. 22. 12:08
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Select Golddal etetem, a meropoharakat hasznalom. Atlag aktivitasnal kell 100 g, magasabb aktivitasnal kell 120 g. Mivel mindennap jarunk egy parkba kutyik koze, igy megkapja a 120-at, mert ott lefutja az eletet is. De ha tudom, hogy az nap treningezni fogom jutifalival, akkor alapbol csak 100 grammot kap. Van amikor nincs kedve megenni az egeszet, akkor kb egy ket ora utan elveszem tole, beleontom a poharba, es masnap felontom es megkapja ujra.
2017. ápr. 22. 12:11
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem számolom ki. Brit Premium Small változatát eszi, 5 kilós kutyámnak elvileg 66 gramm kéne adni naponta, helyette megeszik kb 80 grammot. És teljesen normális testalkatú. Egyszer számoltam ki, hogy lássam nagyjából mennyit eszik havonta (a kutyatáp rendelése miatt). A jutifalit nem számolgatom, tök fölösleges, semmi baja nem lesz ha néha kicsit nassol. ;) sőt néha kapnak natúr joghurtot a tápra, azt se mérem ki soha :D
2017. ápr. 22. 13:13
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normàlis vàlaszokat.
2017. ápr. 22. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!