Akik táppal etetnek! Grammra kiszámoljátok a mennyiséget?
Az én kutyámnak napi 380 g tápot kellene ennie, van mérőpoharam, de nem szàmolom ki mindig grammra pontosan. Van hogy 400 g eszik, van hogy 350-et. Ahogy sikerül.De van hogy nincs kedve enni, és csak napi 200-at.
Kolléganőm meg grammra pontosan szàmolja ki a kutya kajàját, még azt is nézi, hogy "ma megevett két jutit, akkor este 10 grammal kevesebbet fog kapni". Szerintem ez azért túlzás...
De a kutya általában nem cukorbeteg. Mit értesz azon, hogy nem értek a kutyák etetéséhez? Én nem könyvből tanultam, de 40 éve vannak kutyáim, és köszönik szépen, jól érzik magukat nálam. 70-es-80-as években még kutyatápok se voltak, mindenféle maradékokon éltek a kutyák gyakorlatilag mindenhol. Ha egy nap egyszer adsz neki enni, akkor természetes, hogy befalja azt a kis tápot, de ha folyamatosan előtte van, akkor tud mértéket tartani, főleg ha tudja, hogy este jóllakhat hússal. Én tanyán élek, hatalmas területük van, bőven lemozogják a tripláját is az ajánlott mennyiségnek, és nekem fontos, hogy ne éhezzenek. Nem akarok az ambullomból agarat csinálni.
Bocsi, de tényleg viccesnek tartom ezt a könyvből etetést. Ez az utóbbi 20-30 év marhasága, előtte 6 ezer évig jó volt anélkül is.
Jaj, hogy mennyi hihetetlenül okos ember van itt!!! Csodálatos! Lehet, van amelyik kutyánál működik az hogy egész nap kint van a kaja, de valószínűleg keresztanyámék goldenjei ezt nem tudták, mert 60 kilósra híztak így, hogy egész nap kint volt a táp. Érdekes, nem mozogták le a kertben. Azóta nem győzök segíteni hogyan fogyasszák le őket... Az egyik már felállni sem tudott. De persze csak az lehet az igaz ami egy embernek bevált, minden más csak áltudományos bullshit. Remélem az illuminatiusban is hiszel. :D
Kérdező! Van egy pohár amivel mérem, Taste of the wild tápot esznek. Néha van mellé nekik való nasi, sonka vagy sajt ilyesmi. Nem grammozok, gyönyörűek a kutyák, se nem kövérek se nem soványak, remekül néznek ki.
Konzerv nyilván nem való a kutyának, vagy ha olyan minőség akkor annak az árából vehet az ember húst. A kutya emésztése más mint az emberé, a legjobb a száraz táp (egyfajta, nem kell válogatni!!!!) vagy BARF.
Ha a kolléganőd kutyája fogyózik, akkor meg lehet érteni.
Amúgy igen, mérőpohár. Mondjuk az én kutyám 30-35 gramm tápot eszik naponta, neki kanállal szoktam kiszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!