A tápokon lévő ajánlott mennyiséget úgy kell érteni, hogy ha a tápon kívül semmi mást nem kap a kutya, úgy fedezi a napi szükségletét?
Még kiskutya, de nagy lesz, és nekem olyan kevésnek tűnik az ajánlott mennyiség ami a tápra van írva napi szükségletre.
Meg kutyaszalámi is, egy napra 200 g van írva neki. Úgy fedezné a napi szükségletet hogy nem kap mellé semmi mást?
Igen, így kell érteni, de természetesen ez csak a minőségi tápokra vonatkozik, nem a pedigree-re, chappy-re és hasonlókra. A kutyaszalámit eleve felejtsd el.
A rajta lévő mennyiség csak ajánlás. Úgy kell etetni a kutyát, hogy jó kondiban legyen, ne legyen se sovány, se felesleg ne legyen rajta. Nagytestű kölyök inkább egy picit soványabb legyen, mintsem túlsúlyos.
Igen úgy értendő, bár ez csak irányadó, nem szentírás, ez rá is van írva a táp zacskójára. Ha energikusabb a kuityád, evidens, hogy az ajánlottól többet adsz neki.
Nekünk pl. vizslánk van, pörög ezerrel. Az ajánlott mennyiségtól többet adok neki és még így is kivannak a bordái, bár ez fajtasajátosság is.
A nagytestű kölyköknél még jobban kell figyelni, hogy ne nőjjön hirtelen, ne legyen túl nagy fehérjetartalma a tápnak és ahogy előttem is írták, inkább soványabb legyen kölyöknek. Ráadásul felnőtt korban még fontosabb a kiegyensúlyozott táplálás, figyelni kell a csontozat, ízület fejlődésére.
A kutyaszalámi egy hulladék, kb., mint a konzerv tápok.
Ha nem akarsz a nyers etetéssel bajldni, akkor keress legalább középkategóriás tápot, már 500-600ft/kg-tól találni elfogadható minőséget.
Hidd el, nem az összes kutyagazdi etet 1000-1500 ft/kgos táppal, hisz anyagilag kevesen engedhetik meg maguknak, ezzel nincs is baj.
De legalább kölyökkorban próbáld megvenni a középkategóriás tápot, vagy etess BARF szerint, hogy később felnőttkorban egy egészséges kutyád legyen.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak!
A szalámit egyébként jutalomfalatnak vettem, azt hittem fogok tudni normális kis darabokat vágni belőle, de nem olyan az állaga. Aránylag nagyobbakat tudok hogy egybe maradjon, csak azzal meg hamar elérnénk a napi adagot, ha reális lenne ráírva, azért találtam furcsának.
Tudtok esetleg ajánlani ebben az elérhető árkategóriában tápot? Ahogy olvastam a szupermarketinges tápok nem túl jók, de amiket láttam itt gyakorin több helyen, 1000 ft/kg felett voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!