Kezdő kutyás - CANE CORSO? Miért nem ajánlott? És mi van, ha mégis.
Nagyon szeretnék egy Cane Corso-t, egyszerűen belé szerelmesedtem. Minél többet nézek-olvasok róla, annál jobban tudom, hogy CC-t szeretnék. De mindenhol azt olvasom, hogy kezdőknek nem ajánlják.
Mi van, ha mégis belevágok? Jövőre tervezem, hogy veszek egy CC-t. Annyi idő alatt csak fel tudok készülni a kutya nevelésére, gondozására, ugye?
Rólam annyit, hogy:
- soha nem volt még saját kutyám
- van egy 4 éves kisfiam /de a gyerekeket szereti ez a fajta, ahogy tudom/
Minden hasznos, előrevivő válasznak örülnék. Köszönöm.
- Ha nagyon utánaolvasol
- ha nagyon jó helyről egészséges, jó idegrendszerű kutyát veszel
- ha egészen biztos vagy benne, hogy egy cuki, laskafülű "cukorfalattal" (fúj, de nyálas) is tudsz nagyon szigorú, határozott és következetes lenni
- ha a gyerekeddel is meg tudod értetni, hogy nem szadizzuk a kölyköt ÉS A KÖLYÖKKUTYA AZÉRT HARAP, MERT ÍGY JÁTSZIK és nem azért, mert bántani akarja (ezt természetesen neked tiltanod kell)
- ha biztosítani tudod neki a jó minőségű tápot és a nem olcsó ízületvédőt min. 1, de inkább 1,5 éves koráig
- ha hajlandó vagy vele kutyasuliba menni
- ha emberekre és mindenféle állatra akarod és tudod szocializálni
- ha előre felkészülsz a kamaszkorára, amikor ha elszalad vele a ló, akkor nagy bajok lehetnek (nem arra gondolok, hogy megeszi a családot, hanem arra, hogy ő lesz a főnök, aztán akkor hiába beszélsz neki)
Hirtelen ennyi.
Mennyi idős a gyereked?
Egy cc tulaj, 2 kisgyerekkel. :)
1. vagyok
Az enyém sosem volt vadállat :), de tény és való, hogy 1,5 éves koráig (addig volt panelkutya) igencsak sokat tapétázott. Nem győztem tatarozni, mikor árultuk a lakást. :)
Egyébként hét (7!) éves korára nőtt be a feje lágya.
Arra gondoltam, hogy felveszem a kapcsolatot a tenyésztővel akitől vásárolni szeretnék és amit ajánl, hogy olvassak el/tanuljak meg a kutya érkezésére, azt mind megteszem - bár lehet, hogy hülyének fog nézni :D De nem érdekel.
Néztem már kutyasulit is. Hát nincs közel, de vasárnaponként vannak az órák, úgyhogy azt is meg tudom oldani.
Ezt a két tenyésztőt néztem:
Ismeritek esetleg vmelyiket? Vagy tudtok ajánlani?
Fiatal korában hordtam a cc-m kiállításokra, ismerem a majosházi kutyákat. Sztem nem a fajta díszpéldányai, akkor sem, ha sok győztes kutyájuk van. Van egy mondás: Minden kutya lehet champion, csak sok kiállításra kell hordani. Náluk ez van.
Külföldi bírónál volt, hogy az enyém lett a 2. helyezett, ő pedig csak 3., pedig az én kutyámnak szukás feje van kan létére, az övének meg kanos feje volt...
És emberileg sem voltak szimpik. De ez csak az én véleményem.
A másik kennelt nem ismerem. Kulturált a honlap, nem igénytelen.
Furi, hogy a kanoknak csak a fejük van fotózva, Boris tetszik.
Tora, Electra nagyon jól néz ki.
Egyedül Emmától várható kölyök, a többi már 7 év felett van, ő viszont nagyon nem tetszik. Olyan Puha a teste, nem tudom máshogy megfogalmazni.
Hát most jól leszóltam, amiket kinéztél, de ha Neked nem kiállítási, hanem családi kutya kell, akkor tök nyóc, hogy esetleg nem úgy áll a füle, farka, foga, ahogy a standard előírja.
Legyenek meg a szűrések, legyen törzskönyve, oltásai, chipek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!