Szerintetek melyik lesz a következő divat fajta?
Van egy régebbi könyvem, amiban fölsorolják, hogy a 20. században melyik évtizedben, melyik fajta hódított. Ez csak M.o.-t veszi alapul, ha valakit érdekel, majd leírom amit ír, de most nincs nálam a könyv, nem tudok pontosan idézni.
Szóval pl néhány évtizede a foxi volt a városi kutya, az abszolút győztes a népszerűségben a német juhász.
Manapság a bolognese, havanese és a yorkie.
Én úgy látom, mintha az utóbbi időben nagyon megszaporodtak volna a beagle-k, vagy az udvarokat sem német juhász őrzi, hanem inkább kaukázusi... De ez csak személyes meglátás, kíváncsi vagyok, ti mit láttok, hogy gondoljátok.
Vajon melyik fajta lesz a következő, ami úton útfélen szembe jön velünk?
(Ez csak fikció :)
Mindegyiket, amelyik divatba jött.
Ilyenkor alakulnak ki a végletek. Egyik részről néhányan mindent megtesznek a fajtáért, drága pénzen import kutyákat hoznak, külföldi fedezés, munkavizsgák, kiállítások.
A másik oldalon pedig minden második sarkon szaporítják a fajtát. Nézd meg a goldenes hirdetéseket. Dunát lehet rekeszteni velük.
A border collie is nagyon divatos kezd lenni. Már az utóbbi fél évben drámaian megemelkedett a számuk és sajnos beindult a fajta szaporítása is. És nem csak sportkutyások között népszerű, mert sokan megveszik azért, mert hogy állítólag a legintelligensebb fajta. Aztán mikor rájönnek, hogy nem magától okos, akkor jönnek a szomorú történetek... Border keverék is egyre több van sajnos. Tavaly ilyenkor még azt sem tudták, milyen kutya ez, amit sétáltatok, most meg megyek vele az utcán és mindenki visít, hogy úúúúúúú, border :S Hát bevallom, nem örülök. Sok szaporított bordert látok és meg sem közelítik az igazit. Ráadásul nem csak a szaporítók vannak, nagyon sokan, akik jó helyről vették, boldog boldogtalan továbbtenyészti, de kérdezem én, kell belőlük ennyi??? :(
Kistestűeknél a környezetemben továbbra is a yorki, westie, csivava és a bisconok a népszerűek, közepesek közül a beagle-ek, nagyobbak közül a borderen kívül vizslából, német juhászból, boxerből, rotiból, staffiból, labradorból és goldenből látok legtöbbet. Bár a pit törvény eltörlésével szerintem a pitnek is esélye lesz arra, hogy újra divatba jöjjön és ez nem jó (nem a pitekkel van a bajom, hanem az ostoba gazdákkal). Egyébként nem is tudom, egyelőre úgy nagyjából nekem úgy tűnik, marad ez az irányzat, amit felsoroltam, hogy mi lesz 10 év múlva, arra nem lehet mit mondani. Lehet elég lesz, hogy feltűnik egy-két celeb xy ritka fajtával, aztán majd egy csapásra mindenki olyat akar. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!