Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kire bizzam a kutyát? Kibír...

Kire bizzam a kutyát? Kibír egy hetet egyedül?

Figyelt kérdés

Párommal Hétfőn elutazunk és majd vasárnap jövünk haza, meglepetés volt, nem tudtam előre leszervezni senkivel.

A barátokat már kerdezgettem, de senki :/

A szomszéd megetetni átjönne, de a kutyi még csak 10 hetes, tehát kéne neki a foglalkozás.

Nézegettem a panziót, de nagyon drága.

Szerintetek kibir egy hete, úgy hogy csak pár órát van vele valaki?

2017. ápr. 15. 07:35
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
Ez szerencsére kamu kérdés. Senki sem szervez le egy hetes utazást meglepetésként úgy, hogy hétfőn indultok. A kutyáról nem is beszélve.
2017. ápr. 15. 07:55
 2/17 anonim ***** válasza:
80%
10 hetes kutyát panzióba sem adnék egy hétre hiszen max. 2 hete van nálad. Azon felül most van a legfogékonyabb két hónapjában: kötődés és tanulás szempontjából is! Rettentő nagy hiba lenne most magára hagyni. Hacsak nem az utazás leszervezése után találtad ki, hogy neked MOST kutya kell, akkor ez nagy felelőtlenség volt a párodtól, neked meg nem kellett volna elfogadni! Ebben a helyzetben egyértelműen inkább az utazást próbálnám elpasszolni a barátok között, nem a kutyát!
2017. ápr. 15. 08:11
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

Egy 10 hetes kutya nem bír ki egy hetet, úgy hogy napi pár órára "ránéznek". Foglalkozni kell vele, sétáltatni, játszani, etetni- itatni, stb. Bármi történhet egy kölyökkutyával. Még egy felnőtt kutyát sem szabad úgy otthon hagyni.

Ha nincs senki, akkor vidd panzióba, mert ott még foglalkoznak vele legalább, és figyelnek rá. Drága, bizony.

Én így a helyedben nem is vállaltam volna kutyát. Nem mennék utazgatni egy 10 hetes kutya mellett. Ugyanaz, mint egy gyerek. A gyerekedet sem passzolod le egy idegennek, hogy azért nézzen rá pár órára, míg te lepattansz pihenni.

2017. ápr. 15. 08:17
 4/17 anonim ***** válasza:
2%

A szomszéd naponta menne át etetni és itatni, akkor bármelyik nem beteg kutya kibírja.

Mivel még csak 10 hetes: (ugye könnyebben megfázhat és még nem szokott hozzá hogy néha elmentek több napra)

-Ha udvaron van és van neki egy kutyház/földszinti fedett terasz/nyitott pince vagy bármi ami alá behúzodhat (ha meleg van árnyékot ad, ha esik az eső nem ázik meg) és egy játék (labda,rágóka,stb) van neki kirakva, akkor biztos el lesz. Esetleg még egy takarót vagy nagyobb rongyot berakhattok neki, az én kutyám, ha unatkozik mindig azt hurcolja. És nézzetek szét az udvaron, mert ha van egy lyuk, amin a kutyus kifér, akkor ő utánatok szökik.

-Ha házban van és kap levegőt (egy ablak bukón van) akkor szerintem igen. Ebben az esetben is rakjatok ki játékokat, nehogy nagyon unatkozzon és valamilyen bútor bánja.

Illetve minden estben zárjátok el tőle a kábeleket és elektromos cuccokat!!! (Végzetes lehet ha egy még működő kábelt megrág)

Jó húsvétozást! 🙂

2017. ápr. 15. 08:26
 5/17 A kérdező kommentje:

Kinti-benti kutya.

Bármikor jöhet ki-be. A szomszéddal beszéltünk, jön át reggel munka előtt, ad neki enni és kiengedi. Mikor haza ér 4 kor akkor ránéz este átmegy megetetni meg bezárja meg biztos játszik vele kicsit. Így csak a séta marad el. De még amúgy is kicsike :)

Első, sajnos így tudta a párom kivenni a szabiját :/

2017. ápr. 15. 09:30
 6/17 anonim ***** válasza:
97%
És a párodnak is meglepetés volt a kutya, nem tudott róla hogy létezik? Én nem szoktam ilyeneket írni, de ha ennyi felelősségérzet nincs bennetek és ennyire nem fontos a kutya már kölyökként sem, akkor a továbbiakban se lesz az.
2017. ápr. 15. 09:38
 7/17 anonim ***** válasza:
96%

És te nem dolgozol? Vagy kedden majd betelefonálsz, bocsi, éppen üdülök, majd jövő héten megyek?

Azt sem értem, hogy lehet egy max. két hete nálad lévő kölyökkutyát, aki alig van túl az anyja és testvérei elvesztésén, egy hétre magára hagyni egy üres lakásban. Nem egy akváriumról van szó, aminél egy hétre elég, ha az automata etető/levegőztető és világítás be van állítva, egy kutyával foglalkozni kell, különben el fogja magát foglalni, és garantáltan nem tv-t fog nézni vagy olvasgat unalmában.

Szeritnem vidd vissza a tenyésztőjéhez a kutyát és mondd meg neki, hogy rájöttél, fontosabb dolgok vannak az életedben, mint a kutya, nem tudsz felelősen állatot tartani.

2017. ápr. 15. 11:12
 8/17 anonim ***** válasza:
95%

A legtöbb munkahelyen 1 hónappal előtte jelezned kell,de minimum 2 héttel ha utazást tervezel. Szóval ezt sem értem.

Mellesleg párodnak se sok esze van,hogy tudja van egy kölyök kutyátok és egy hétre elmentek.

Mikor napi 3x kell enni adni a kölyöknek és sokat foglalkozni vele. Szoktatni az egyedülléthez. Erre csak úgy ott hagyjátok.

Egy kutya,de főleg egy kölyök kutya nagyon nagy felelősség. Nem véletlen mondják,hogy míg kölyök a kutya de legalább fél éves koráig muszáj sokat vele lenni,hogy megtanulja az alap dolgokat,egyedüllétet,szobatisztaságot,mit lehet mit nem.

Ha vki ezt nem tudja bevállalni annak nem való kutya.

Speciel fel kell készülni arra is,hogy ilyen esetben kire hagyd a kutyát. Mivel 10 hetes és még nincs meg az összes oltása panzióba nem is mehet!

Meg elgondoltad,hogy lesz ez?

Napi 2x enni ad a szomszéd,kiengedi játszik vele ok. De fel is takarít,össze rámol utána?

Vagy pedig 8-9 órára szobakennelbe akarod zárni a 10 hetes kölyköt? Ha szabadon mászkálhat akkor kábelt rág vagy vmit le nyel. Egy kölyök kutya olyan mint egy kisgyerek mászkál ide oda,megrág megfog mindent.

k-..va nagy felelőtlenség amire most készültök.

2017. ápr. 15. 12:40
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Már bocsi de egy panzió napi 1500-2000ft. Ennél nagyobb kiadásaitok is lesznek a kutya miatt, akkor is ha ilyen kicsit csak napi 4000-ért vállalnak el. Ezt nem sértésből, csak hogy tudd mire számíts. Most voltunk az 5 kilós kutyusunkkal villámlátogatáson fressnapfban ahol 28e volt a számla, meg egy gyors viziten a dokinál, ami össz 18e+16e volt. Ez lesz a lekisebb kiadásotok szerintem.
2017. ápr. 15. 12:47
 10/17 anonim ***** válasza:
97%
Ez körülbelül annyira felelőtlen, mintha egy egyéves csecsemőt hagynál ott egy hétre, hogy a szomszéd naponta megeteti. Nagyon remélem, hogy igaza van az elsőnek, és tényleg kamu a kérdés.
2017. ápr. 15. 13:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!