Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van olyan kutya, aki kibírja,...

Van olyan kutya, aki kibírja, hogy napközben 8 órát egyedül van a kertben?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy kutyán segíteni, de mindketten dolgozunk a párommal. Van olyan kutya, akinek nem kell az állandó jelenlét? Itt fajtára, korra, nemre gondolok, tapasztalatokat várok!

2017. ápr. 4. 11:37
 1/8 anonim ***** válasza:
Persze, hogy kibírják, még ha nem is ez a legideálisabb. De egy gyepin levő kutyának a ketrecben sokkal rosszabb, plusz nem is élhet ott örökké. Ha be akartok fogadni egy kutyust, ne tartsátok vissza magatokat, és amikor otthon vagytok, akkor be tudjátok pótolni a foglalkozást. Pl. esti séta, játék, hétvégén közös kirándulás, kutyasuli stb.
2017. ápr. 4. 11:50
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyik kutya sem igényel 24 órás felügyeletet. Legrosszabb esetben le kell fárasztani reggel indulás előtt egy aktív sétával, de ennyi.

Persze közrejátszhatnak még olyan dolgok, hogy ha nincs ivartalanítva a kutya, akkor szökdöshet, illetve fázós kutyákat télen nem illik kint hagyni, a meleget nehezen tűrő rövid orrú kutyákat meg nyáron érdemes beengedni valahova a hűvösbe.

2017. ápr. 4. 11:54
 3/8 anonim ***** válasza:
Nekem 3 pulim van, egy 12 éves lány, egy 4 éves fiú és egy 2 éves lány. Én is reggeltől délutánig nem vagyok otthon, akkor se voltam, mikor még csak a 12 évesem volt meg, ráadásul 1 hónapos kora óta velem van és kiskorában is ugyanennyit nem voltam otthon. Nem a legjobb szerintem, ha egyedül van, de cserébe mindig rengeteget sétáltam és játszottam vele, mostanában meg, hogy már annyira nem bírja a sétákat, sokat vagyok vele. Kibírják a kinti kutyák, de be kell pótolni az időt!:))
2017. ápr. 4. 11:55
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen. Semmi gond ezzel ha: Reggel este de minimum egyszer naponta elviszed sétálni, meg játszotok, labdáztok az udvaron. Akkor fárad fizikálisan de ha mindezt megtoldod napi egy óra tanulással (pl ül, fekszik, marad, lábhoz stb stb) akkor agyilag is lefáraszthatod. A többi időt elszaglássza elpihengeti az udvaron. Ez így ok. Fontos hogy ne tudjon kiszökni (eleinte, később megtaníthatod neki, hogy nem mehet ki a nyitott kapun se) meg ha kinti kutyát akarsz akkor mindig kint lenne? Ezesetben a megfelelően szigetelt ház kell neki, illetve a fajta sem mindegy. Pl vizsla, magyar agár, dobberman stb az nem kinti tartásra való szigetelt ház esetén se, ahogy egy csivava se. Ami fontos még (a 8 órás egyedüllét alatt) legyen előtte elegendő víz!
2017. ápr. 4. 12:02
 5/8 anonim ***** válasza:

Természetesen, minden kutya kibír a kertben 8 órát egyedül. Dolgozó embereknek is vannak kutyái.

Míg pici kölyök, akkor először fokozatosan kell egyedülléthez szoktatni, nem azonnal otthon hagyni fél napra. De hamar alkalmazkodnak a napirendhez.

Ha kinti kutyában gondolkoztok, akkor lényeges, hogy ne rövidszőrű és ne kistermetű legyen.

2017. ápr. 4. 12:44
 6/8 anonim ***** válasza:
En reggel 7kor mentem el, es most értem haza a vizslamhoz. Télen bent marad, de ilyen időben be se lehetne zárni, imád kint lenni, télen is csak akkor befagy a popója:D
2017. ápr. 4. 13:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy kistestű szobakutya télen nem bírna ki ennyi időt, de egy nagyobb szőrű, közepes vagy nagyobb testű kutya egész évben kibír napi 8-10-12 órát is a kertben egyedül.
2017. ápr. 4. 14:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért ha körülnézel, láthatod, hogy nem csak milliomos feleségek tartanak kutyát. De Magyarországon még a kutyabarát munkahelyek sem igen terjedtek el.

Bármilyen korú, fajtájú és nemű kutya kibír 8 órát a kertben. Persze utána és előtte foglalkozni kell vele, le kell fárasztani, meg ugye a kerítésnek is szökésbiztosnak kell lennie.

2017. ápr. 4. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!