A tenyésztők fizetnek adót az eladott kiskutyik után?
Tudom h hülye kérdés , de egyszer csak felvetődött bennem gondoltam hát megkérdezem:P
Kell nekik adót fizetni utánnuk ?
Adót fizetni a jövedelem után kell.
Ha én levonom a kutyákból származó bevételeimből a kutyákra fordított kiadásaimat, akkor mehetek segélyért az önkormányzathoz.
A szaporítókra meg bizonyítsa rá valaki, hogy mennyit adtak el. Papír nincs róla.
Én nem fizettem egy Ft adót sem, igyis veszteséges volt az első alom! Nemhogy még az apehnak is fizessek!
Az adásvételi szerződésekben "ajándék"-ot irtam, azaz nincs semmilyen irásos nyoma annak, hogy pénzt kaptam volna a kutyákért.
Értem én, persze!
Csalni sem kell, én minden számlát elteszek, az adásvételi szerződésekbe pedig beírom a valós árat.
Havonta 50 ezer forintot költök csak a kajájukra. Ahhoz jön még az oltások, a spot-on, a kiállítások. A fedeztetés, a kölykök felnevelése.
Évi 2 alomnál, még ha az összes kölyköt jó áron adom el, akkor is 3-400 ezer mínuszban vagyok.
De hát ez egy ilyen szenvedély. A horgászokat sem kérdezi senki, hogy mennyi halat esznek, hogy megéri-e a drága pecabot.
De mondom ne értsetek félre NEM AKAROM H ADÓT FIZESSENEK A TENYÉSZTŐK!!! Csak azé érdekelt h kell-e nekik mert manapság már lassan a levegővételért is adót kell fizetni...
Dehogy akarom h a normális tenyésztőknek fizetni kelljen , akkor megint csak a szaporítók járnának jól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!