Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bernáthegyi vagy Berni pásztor?

Bernáthegyi vagy Berni pásztor?

Figyelt kérdés

Sajnos elpusztult a kutyánk (németjuhász) és ezért szeretnénk egy másik fajtatiszta kutyát.

Kettő fajtán gondolkodunk, a Bernáthegyin és a Berni pásztoron. Házőrzésre lenne tartva, helyesebben arra, hogy jelezze ha jön valaki. Természetesen kennelben lesz tartva, és napközben az udvarra kiengedve. Kisgyerek nincs, más háziállatok vannak, de ők csak a lakásban.

Akinek esetleg van/volt tapasztalata valamelyik kutyával kapcsolatban, és megosztaná velem, azt nagyon megköszönném:)

2017. márc. 18. 15:12
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a tiéd nem, gondolom jó tápot kap és amúgy is jó genetikájú kutya. De attól még átlagban igenis az egyik legrövidebb életű kutya.
2017. márc. 18. 18:53
 12/15 anonim ***** válasza:
97%

Legrövidebb életűek a Német dogok 6-10 év.

Apum kollégájának csak dogjai voltak 4 is.

Egy sem élte meg a 10 évet, egyik 5 évesen kellett elaltatni.

Bernit ismerek 10-12 éveset is és elvannak.

náluk az átlag 10-15 év

MInél nagyobb testű egy kutya annál rövidebb életű

Unoktesómék berni pásztorjaival pár hónapja találkoztam elsőnek,sose láttak.Velük nem találkoztam. Ennek ellenére csengettem. Mindkettő kidugta a fejét és csóvált meg nyüszített tök simán megsimogattam őket,mert aki kicsit is ismeri a kutyákat az tudja,hogy nem fognak támadni.

Ugattak egy kettőt,de szerintem max a méretük miatt riasztóbbak.

Házőrzésre a berni nem jó, bernáthegyivel nincs konkrét élményem róluk nemtudok nyilatkozni,de mivel régen mentő kutyák voltak,nem túl agresszív fajta.

Viszont a bernáthegyihez hasonlít a moszkvai őrkutya az már inkább való házőrzésre :)

2017. márc. 18. 20:53
 13/15 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, ha előtte nj-d volt (nekem is az van, volt), akkor a berni és a bernáthegyi a németjuhászhoz képest jóóóóóóóóval lassabb kutya. Viszont semmi köze az őrző-védéshez. Amit előtte gondoltatok, bullmasztiff és corso, na ők már igen. Ezek közül a bullma elég lassú a nj-hez képest, a corso pörgősebb. Valószínű, ők nem engednének be csak úgy idegent, a berni és társa igen....a moszkvait írta valaki, hogy hasonlít a bernáthegyire, igaz, csak fényképen, mert temperamentumra azonnal kiderül, melyik a kemény kutya. Csak akkor ajánlom, ha kemény nj-tek volt és normálisan meg tudtátok nevelni.
2017. márc. 18. 22:37
 14/15 Hovarju ***** válasza:
100%
én a bernit választanám
2017. márc. 18. 22:52
 15/15 anonim ***** válasza:
No végül mi lett? :)
2017. jún. 24. 23:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!