Bernáthegyi vagy Berni pásztor?
Sajnos elpusztult a kutyánk (németjuhász) és ezért szeretnénk egy másik fajtatiszta kutyát.
Kettő fajtán gondolkodunk, a Bernáthegyin és a Berni pásztoron. Házőrzésre lenne tartva, helyesebben arra, hogy jelezze ha jön valaki. Természetesen kennelben lesz tartva, és napközben az udvarra kiengedve. Kisgyerek nincs, más háziállatok vannak, de ők csak a lakásban.
Akinek esetleg van/volt tapasztalata valamelyik kutyával kapcsolatban, és megosztaná velem, azt nagyon megköszönném:)
Kennel és udvar. Más nem lesz? Séta?
Egyik se jó házőrzőnek és nagyjából ugyanúgy jeleznek.
A mi bernink 13 évig elt. Bár torzskonyves volt, ha ez számít ilyen szempontból.
Nem hazorzo, de igaz ha jön valaki. Igaz be is enged bárkit. Meg meg is nyalja a kezét.
Mi vittük ot turazni meg ilyesmik. Azért eleg nagy a mozgasigenye amit ha nem elegitettunk ki, asott.
A kennelt nem javaslom. Nagyon csaladcentrikus. Nyáron ha nyitva volt az ajtó szeretett az eloszobaban feküdni. Onnan belátta az egész házat, mindenkihez közel volt.
Nem tudom honnan veszitek hogy a berni rövid életű. Gyermekkorom óta berni pásztoraink voltak,egyik se ment el 12 éves kor alatt. Jelenleg egy 16 éves kutyám van.
Én is a bernire szavazok. Család és gyerek centrikusak,könnyen kezelhető macik. Nem fogják őrizni a házat de jeleznek. Kedves ebek. Nem nyáladdzanak
44% te is akkora zseni vagy XD
Az előbb írtam le hogy egyáltalán nem rövid életű
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!