Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Berni pásztor, bernáthegyi,...

Berni pásztor, bernáthegyi, husky, német dog- mi a vélemyényetek ezekről a fajtákról, esetleg melyiket választanátok?

Figyelt kérdés
Ha tudtok bármit ezekről a fajtákról, szívesen meghallgatom, esetleg személyes tapasztalatok (pl mennyire tanítható stb.) Ezek a fajták a kedvenceim, utánuk olvastam már, hogy mi jellemző rájuk,de gondoltam itt is megkérdezem hogy mi a véleményetek:) ja és a husky tényleg annyira szökős hogy sehogy se lehet megallítani?
2015. márc. 25. 22:29
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
nekem újfoundlandim van. nagyok okos türelmes es szép. szökni nem szökik, inkabb sokszor"zavar", mert mindig ott van a lábunk alatt, figyel ránk stb...
2015. márc. 25. 22:45
 2/10 anonim ***** válasza:
A husky nem "szökős", hanem nagy a mozgásigénye. Ha nem elégíted ki, megoldja magának (=szökik). A többi fajta elég lustácska, nem is értem, hogy került egy husky ebbe a felsorolásba...
2015. márc. 25. 23:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Mert nem a mozgasigényekez néztem, hanem hogy melyik tetszik:D
2015. márc. 26. 07:26
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A husky valóban kakukktojás a felsoroltak között...

Nekem is huskym van, és én őt rengeteg mindenre megtanítottam...hihetetlenül okosak, nagyon feltudják mérni a környezetüket, és minden egyes apró dolgot a saját hasznukra fordítanak.

Tanítani is szépen lehet őket, csak nagyon makacsak, szóval egy hasonlóan makacs gazdi kell neki :)

de ha megvan az összhang, akkor bármire megtanítható...tapasztalat :)

2015. márc. 26. 07:27
 5/10 anonim ***** válasza:

Akkor kezdd a nozgasigenyeket is nezni. Rengeteg reszletes leiras van a neten mindegyik fajtarol, olvass utana a jellemeiknek, nehogy kellemetlen meglepetes erjen.

Berni: [link]

Bernathegyi: [link]

Husky: [link]

Nemet dog: [link]

2015. márc. 26. 07:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Ja, így lesz a husky szökős, hogy fogalmad sincs, mi kell neki, csak hazaviszed, mert szép... Olyan fajtát kell választani, ami jellemében is passzol, akkor lesz élmény az a 15 év, amit a kutyával töltesz.
2015. márc. 26. 08:08
 7/10 anonim ***** válasza:
a kutyák külleméről ,természetükről sokat olvashatsz. DE MINDEN KUTYA MÁS EGYÉNISÉG! olyant válassz ami számodra a legalkalmasabb ! pörgős-energikus-nyugodt-agresszív-stb. a kutya bármilyen is legyen irányítható,formálható,és legfőképpen ELRONTHATÓ. alapból minden kutya tökéletes!!! csak mi emberek szeretjük elrontani :) saját tapasztalatok alapján : lakás, vagy ház ? udvaron vagy kanapén ? naponta fél óra, vagy 3 óra ? 25 kg alatt ? 40 kg alatt ? 80 kg alatt ? állatorvosi költségek hihetetlen magas számainak elfogadása? élethossz ? dog 6-7-8 év. berni 6-7-8-9-10 esetleg néha ritkán 12-14 év. bernáthegyi ??? gázos ! ( izületi gondok, nagy meleg ( még télen is meleg van !) husky önálló-makacs -szökős-energikus,stb. kérdezd akumit :)
2015. márc. 26. 11:07
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat bár nemtudom mért kell letámadni h "persze csak azt nézem h tetszik e" egyelőre nem lehet még egy kutyám de nyilván utánanéznék jobban a fajtának, ha eljutok odáig hogy vegyek.

Tudom hogy neten utana lehet nezni, meg is tettem de szerettem vna tapasztalatokat hallani..

2015. márc. 26. 16:38
 9/10 anonim ***** válasza:

azért akumi a nagy felvilágosításban megkérdezné, hogy melyik kutya az amelyik szökős? Én úgy tudtam, hogy az szökik amivel nem foglalkoznak eleget. De te most azt írod a husky nem szökős, csak ellóg ha nem mozgatják.

Akkor most szökős a husky vagy sem?

2015. márc. 27. 09:40
 10/10 anonim ***** válasza:

Annyira szökős, amennyire a pitbull agresszív, a beagle meg behívhatatlan.

Van egy jellemző módja annak, ahogy a nem megfelelő tartás-nevelés kijön bizonyos típusú kutyákból, és a huskynál ez általában szökésben nyilvánul meg. Mert neki mehetnékje van, ezt akarja elsősorban kiélni. A beagle-nek vadászhatnékja van; ha nem élheti ki, lerakja az orrát a földre és se kép-se hang, ordíthatsz neki, ahogy akarsz. A pitnek küzdhetnékje van, ha mással nem tud, hát kutyákkal fog, mert emberekkel azért ugye mégse.

Szóval szökős is, meg nem is ;) Benne van a fajtában, de nem kötelező kijönnie belőle.

2015. márc. 27. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!