Fürdethetem a 8 hetes kiskutyát (tegnap volt először
oltva)?
8hetesen oltattad be először??:O Nah már bocsi,de ez elég baj...Amúgy fürdesd nem lesz semmi baja,csak egy kicsit töröld meg nehogy megfázzon...bár ilyen időben:)
2010. máj. 11. 13:25
minek kéne fürdetni? én nem tenném, kár gyengíteni az immunrendszerét, mikor az oltóanyaggal van elfoglalva (egy megfázás nem tenne jót neki)
féreghajtót kapott valaha? ha már oltva nem volt időben....
2010. máj. 11. 13:27
3/18 A kérdező kommentje:
6.8 hetes korában kell először oltani, az állatorvos mondta. már 3x volt féregtelenítve, tegnap 3.-jára.
Nem zavar,hogy 3.hetesen 6.hetesen és 8.hetesen...[és így tovább] is oltani kell... amúgy akkor hülye a dokid menj másikhoz-___-" és az előbb még azt írtad,hogy "...8hetes[tegnap volt először oltva]" Nah ennyit erről. Szegény kutya sajnálom:( =/
2010. máj. 11. 13:39
5/18 A kérdező kommentje:
6/18 anonim válasza:
Jajj máá én nem sajnálom.. Ilyen sokat torodik vele... Ti meg itt.. ahh :@ marha undokok vagytok!!!!! Szerintem a vadálatokat sem oltják még is élnek és eészségesek szal nem fog belehalni h mitttudom és mikor nem volt beoltva.. Nem tesz jot neki annyi oltoanyag!!!
2010. máj. 11. 14:11
hát pedig a dokid nem egy észlény...parvo és szoprnyica oltásának már kéne lennie rég
2010. máj. 11. 14:16
Sok orvos nem olt, csak 8 hetesen. Megvan az oka, nézzetek utána. Nekem sem szokott sürgős lenni, hogy vigyék már a kölyköket, inkább kivárom hogy 12 hetesen már 3 oltásuk legyen.
Nyugodtan fürdesd meg, ilyenkor én már legalább 2x meg szoktam fürdetni őket, hagy szokják.
2010. máj. 11. 14:28
nekem már volt parvós 8 hetes kölyökkutyám ...nem kívánom senkinek ....7,5 hetesen oltották (menhelyi kölyöktelep) - 1 hét a védettség kialakulása ....gyakorlatilag az ottani kölykök 90 %-a elpusztult, a miénk is nagyon sokára jött helyre :(..pont 3-4 hetesen a legveszélyeztetettebbek
2010. máj. 11. 14:30
14:30
Nem a sintértelepen terjengő betegségekről beszélünk. Az más téma. Normális, egészséges, jó körülmények között tartott kutyát nem szükséges 6 hetesen oltani. 3-4 hetesen beoltani pedig kifejezetten káros. Nincs normális orvos, aki 6 hetes kora előtt beoltaná.
Hosszú előadást hallottam erről állatorvostól, nem fogom részletezni miért káros a korai oltás. Nézz utána, ha érdekel.
2010. máj. 11. 14:39
Kapcsolódó kérdések: