Mit csináljak ilyenkor? Mégiscsak egy 50kg-s rottweiler lesz!
Magyarázd meg neki, hogy az ilyeneből lesznek az olyan balesetek, amik bekerülnek a hírekbe, és mindenki a kutyára haragszik a gazdája helyett, aki elkényeztettem nem megfelelően nevelte, ha nevelte egyáltalán. Most még csak a macskával játszik (amíg a macska oda nem kap és ki nem szúrja a szemét, jelenleg a kutyát félteném jobban), de ha minden meg lesz eki engedve, akkor neki fog menni a csaláéd gyerekeinek, a szomszéd gyerekeinek, a postásnak stb, hiába szól rá a gazdája.
És kit fognak elővenni? Nem téged (felhetetően még gyerek vagy, ezt nem bántásként mondom), hanem a felnőttet, mert őneki kell vállalnia a felelősséget.
Szerintem az arany közép út. Nekünk is rotink van (10 éves)
Imádjuk a mai napig, és mi is dünnyögtünk neki mindig.:)
Persze sosem hagytuk a fejünkre nőni! Sosem harapott meg senkit, a postást szerintem meg minden kutya ugatja.
A macskákat viszont ő sem szereti :)
Ha kutya kerül a családba, akkor az első és legfontosabb dolog, hogy a család beszélje meg a kutyanevelési elveket.
Az a kutyának baromira nem jó, ha minden családtag másként bánik vele, összezavarodik tőle, és előbb-utóbb viselkedés problémák lépnek fel.
Üljetek le és beszéljétek meg a dolgot. Most még kicsi, aranyos, de a most elrontott nevelést később sokkal nehezebb lesz rendbe hozni.
Nem attól jó kutyatartó valaki, hogy elkényezteti a kutyát. Következetes nevelés mellett, a gazdi a főnök elv mellett a kutyának sokkal jobb és kiegyensúlyozottabb élete lesz.
Anyud olvassa el ezt a könyvet.
A kutyaiskolák honlapján is vannak jó írások.
Ez több részes, a cikk alján lehet tovább menni a következő részre.
A népszigeti honlapján is lehet találni jó dolgokat, érdemes végig olvasgatni.
És itt is millió cikk van.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!