"Baleset" történt, és teljesen tanácstalanul állunk a helyzet előtt. Mi lenne a legjobb megoldás?
kedves utolsó!!a számból vetted ki a szót, és nem hogy le, hanem még feljebb is pontozlak
a nagyanyád egy hatalmas nagy szaporító, nem tenyésztő...csak gratulálni tudok neki, add át üdvözletem egy hatalmas taslival
Hátjahh... egyetértek az előttem szólókkal. Ez nem tenyésztő,ez szaporító!!! Ez nagyon durwa-.- már az is hogy elszökött a yorki :O:O uristen már... vagy hogy nem tudja mit csináljon -.- elmegy állatorvoshoz, és az megmondja, vagy hogy nehéz a fajtisztáknak is gazdit találni,nemhogy a keverékeknek. De ez kiborított, hogy ment a dolog, egynek gazdát találtak, a többitől meg megvált a nagyanyja.... szerintem vagy agyoncsapta őket,vagy bele fojtotta a kölyköket vízbe -.- ez naon durwa.......
Amúgy szerintem bezárhatnátok ezt az egész "tenyésztősdit", mert nem kell hogy mégtöbb agyonszaporított,génhíbás, beltenyésztett, keverék, elkorcsosult kutya ebbe a világba. így is sokan vannak szegények, akiket csak azért dobnak utcára mert "baleset történt", és ez lett a következménye. Énis segítek egy menhelyen, szinte faluba lakunk, de annyira nem kell senkinek a keverék, sőt még most hirdettünk fajtiszta németjuhászt, magyar vizslát.Senkinek nem kellettek!!! nap mint nap szembesülünk a nyomorúságos kutyaéleten, mikor látjuk az utcán, kukák közt ténfergő kutyust, aki céltalanul megy már, élelem után kutatva...ha nem lenne menhely, akkor nem tudom mi lenne ezzel a "rohadt világgal"!!!!! (bocsánat a kifejezésekért, de ez nagyon felbaszott-.-)
www.olcsokutya.uw.hu sokat segít a kiigazodásba -.-!!!
Most lepontozhattok, de akkor is megírom, amit gondolok.
Miért kell ezt a gyereket leosztani azért, amit a mamája tett? Illetve nem is tett, ilyen bármikor, bárkivel, a legnagyobb tenyésztőkkel is megesik, csak hallgatnak róla! Sőt, ők a keveréket fajtatisztaként is eladják néhol, törzskönyvvel! Egyik tenyésztő ismerősöm keverék kutyája volt már többszörös fajtagyőztes is!
Olyat is ismerek, aki a standardet meg nem ütő kölyköket ahelyett, hogy hobbi célra eladná, lelövi... Mert "nehogymár nála legyen selejtesebb kutya"..... Ezen nem kell kiakadni?
Nem humánusabb, emberségesebb megoldás az eutanázia (nem a vízbe fojtásról beszélek, hanem az altató injekcióról), ahelyett, hogy 2 másik kutyától vették volna el a helyet a menhelyen? Miért gyarapítsák a keverék kutyák számát? A helyében én is ezt tettem volna, bár velem ez nem eshet meg, ivartalanított kutyáim vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!