Mi lenne a legjobb megoldás?
Sajnos vannak olyan élethelyzetek, amiket nem tudsz összeegyeztetni a többivel. Nem akarlak elkeseríteni, de úgy gondolom-persze ez az én véleményem-, hogy amiket leírtál, az alapján nem lenne túl jó ötlet beszerezned egy kutyát. Idő, energia és pénz is kell hozzá. Ezek hiányában könnyen nagyon rossz vége lehet. Foglalkozni kell vele, tanítani, mozgatni, orvoshoz hordani, stbstb. Már csak a szabadidőd hiánya miatt sem érdemes sztem belevágnod. Szép tőled, hogy szeretnél egy állatról gondoskodni, de úgy vélem, jobban jársz, ha kivárod azt az időt, amikor belefér az életedbe egy állat.
Hidd el, sokkal jobban jársz, mert tartalmasabban fogod tudni megélni azt az időt majd.
És addig tudsz a boxra koncentrálni, illetve MINDEN szükséges infót megtudni a kutyatartásról.
Sokan nem gondolják át kellőképpen, csak vesznek egy fajtát, amiről fogalmuk sincs, és amikor már nem egy édi kis szőrgobóc a kutya, hanem önálló, tudatos, akarattal rendelkező lény, és jönnek a gondok, akkor meg lepasszolják. Mert hát egyszerűbb-nekik-elajándékozni, ne adj' isten elaltatni, mint fáradságos munkával helyrehozni azt, amit elrontottak.
Addig is ha van rá módod, járj el egy környékbeli menhelyre önkéntesnek. Szerintem minden valamire való menhelyen szívesen veszik a segítő kezet. Akár sétáltatásról, játékról, stb-ről van szóm.
Kíváncsi vagyok, mire jutottál, írd meg kérlek!
Egy vizslagazdi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!