"Baleset" történt, és teljesen tanácstalanul állunk a helyzet előtt. Mi lenne a legjobb megoldás?
Szerintem nincs túl sok választásotok. Én hagynám, hogy kihordja őket és a szülés várható időpontja körül nagyon kell figyelni őt, bármi szokatlan esetén el kell vinni állatorvoshoz.
Esetleg most is lehetne tanácsot kérni a kutya orvosától.
Mamád milyen tenyésztő, ha ennyire nem érdekli a dolog?
Ja, hogy csak igazából a pénzért csinálja és nem is igazi tenyésztő?
Ivartalanítani vemhesen is lehet. ;o)
Mamád meg nagyon jó fej h nem foglalkozik vele. Végülis csak belehalhat a szülésbe a kutya, ha egy nálánál nagyobb kutya fedezte be és a kölykök az ő méreteihez képest hatalmasak lesznek.
Arról nem is beszélve h most megint születne 3-4 nem kívánt kiskutya akiknek bizonytalan a sorsa, már megszületett keverékektől veszi el az esélyt és nem utolsó sorban ha nem megfelelő helyre kerülnek ők is továbbszaporodnak, így hatványozva a már meglévő nem kicsi kutyaállományt.
Felelőtlenség - ember a neved.
Ivartalanítás!
Több lehetőségetek is van:
1. Ivartalanítás.
Császározni nem lehet, csak ha megindult a szülés, mert addig a méhlepények rá vannak tapadva a méhfalra, nem lehet simán leválasztani, megsérül a méhe.
2. Megszüli a kölyköket és azonnal lealtatod őket, nem kell több keverék kutya. Persze ennek megvan a veszélye, hogy esetleg nehéz szülés lesz, bár nem valószínű, hogy egy yorkit egy nálánál sokkal nagyobb kutya befedez.
3. Létezik egy injekció, amit félidős vemhesen lehet beadni a kutyának és akkor elvetél. Ha szeretne tenyészteni vele, ez a legjobb megoldás.
Semmilyen hormont nem tartalmaz, egyéb hatása nincs, csak hogy félidősen megszüli a kölyköket.
11:34
A "rögtön utána" injekció már megszűnt.
Rengeteg baj volt vele, gennyes méhgyulladások és emlődaganatok sora, amiket okozott. Ezért szüntették meg.
Helyette van az a félidős szuri, amit fentebb írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!