Fenyeget a szomszéd a kutyus éjszakai ugatása miatt. Mit tegyek?
Teljesen mindegy, hogy néha, vagy mindig ugat egy kutya. A "kóbor" macska pedig csak buta kifogása a tudatlan kutyás embereknek. (Különösképpen, hogy a macska az egyik leghasznosabb állat, ami a háznál lehet - ne felejtsük el ugyanis, hogy megöli a kártevőket!)
A szomszédodnak éjjel 10-től reggel 6-ig joga van a nyugodt alváshoz.
Volt már veled olyan, hogy nem hagytak napokig aludni? Nem? Akkor javaslok valamit! Kapcsolj be valami olyan hangot a lakásban, amit utálsz, amitől a falra tudnál mászni. Hallgasd mindig, amikor csak otthon vagy. Éjszaka is! Na, pontosan olyan irritáló némelyik ember számára a kutyaugatás.
És nem kifogás "az utca többi ebe". Mutass példát! A kutya falkaállat. Ha megneveled, akkor nem ugat éjjel! Saját tapasztalat.
#15-ös: Nekem meg pont a szomszédok macskáival van problémám. Hiába van állatvédelmi törvény, nem tartják be és a macskák állandóan átmászkálnak hozzánk a dolgukat elvégezni. Nálunk a kert fele gyümölcsfás/veteményes/szőlős, a macska ürüléke meg tele van olyan anyagokkal, ami a földbe kerülve a növény felvesz és ezáltal a termése is mérgezett lesz tőle. Az ember nem azért áldoz sok időt és energiát ebbe, hogy utána azt lássa, hogy a szomszéd macskája a paradicsomba dörgölőzik bele meg a szőlőre vizel, elég gusztustalan. Nem értem, hogyha van ma már mindenféle megoldás pl. láthatalan kerítés, akkor a gazdák miért nem éreznek felelősséget az állatuk iránt.
A kutyaugatás is ilyen. Én javasoltam egy korábbi kommentemben, hogy tegyen a kutyára ugatásgátló nyakörvet, de jól lelettem szavazva. Egyáltalán nem állatkínzás, olyan mint a lovaknak az elektromos kerítés. Lehet, hogy az elején nekimegy egyszer-kétszer és az picit kellemetlen, de mivel okos összeköti a dolgot hamar és utána nem megy neki. Ha csak éjszaka zavaró a kutyád, akkor elég lenne csak éjszaka rátenni. Gondolom ha a szomszéd elcserélte a kakasát azért, hogy ne zavarjon, akkor nem lehet annyira elvetemült ember aki csak kitalálná az egészet és azért mondaná a dolgot hogy kiszúrjon veled, hanem valószínűleg tényleg végiugatja a kutya az éjszakát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!