Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Úgy hallottam, hogy a chipezés...

Úgy hallottam, hogy a chipezés Júliustól kötelező lesz a kutyáknál. Ez igaz?

Figyelt kérdés
Tényleg így van? a Chipezés mennyibe kerül?
2010. máj. 10. 13:31
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
23%

nem hiszem. mit tennének, ha vki nem csinálja meg?meg hogyan ellenőriznék? lehetetlen is egyben..

5000 ft-tól kezdődik, nekem anno a doki felajánlotta ivartalanításnál..de nem kértem, értelmét sem látom. max ha ingyen lehetett volna, elgondolkoztam volna rajta.

2010. máj. 10. 13:32
 2/15 anonim ***** válasza:
26%

most kérdeztük a dokit, sajnos nem lesz...pedig reménykedtünk, hogy akkor olcsóbb lenne

4 ezer Ft egyébként a chip + regisztráció / kutya

2010. máj. 10. 13:45
 3/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm:D
2010. máj. 10. 14:17
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Csak akkor kötelező, ha a kutya gazdát cserél (eladás, elajándékozás)! Ettől függetlenül érdemes minden kutyát chipezni, mert ha elveszik, akkor a chip alapján beazonosítható a gazdája. Azt a párezer forintot símán megéri!
2010. máj. 10. 14:18
 5/15 anonim ***** válasza:
25%

A z a baj a chipel , szerintwem ,hogy hiába rakatod be elopják a kutyát a doki nem elenőrzi le ha ugy viszik be hogy az övé...

És még drága is.

2010. máj. 10. 14:18
 6/15 anonim ***** válasza:
72%

Ha ellopják, az egy dolog, amúgy szerintem minden állatorvos leellenörzi, mikor új kutyát visznek hozzá. Mi eddig két orvosnál jártunk, mindkettő leellenőrizte és összevetette az útlevélben szereplő chipszámmal

.

Szerintem nem sok az ára, 6 ezer forintot símán elkér az állatorvos egy szimpla védőoltásért is, vagy a fodrász egy frizuráért, vagy a tv szerelő egy 100 forintos alkatrész cseréjéért. Kinek mi a fontos...

2010. máj. 10. 14:35
 7/15 anonim ***** válasza:
Debrecenben kötelező lesz.
2010. máj. 10. 19:33
 8/15 anonim ***** válasza:
66%

első vok, én is debreceni. (nem tudom mi értelme a lepontozásnak, válaszoltam a kérdésre.)

sajnos nekem is ez a problémám, h nem nézik meg az orvosok.

bár én egyébként sem szúratnám meg szegényt, mindig pórázon van, nem fog elszökni.

mi az h kötelező? egyik helyen igen másikon nem?

nem hiszek én ebben, pláne h sokan a kötelező oltásokra sem viszik el a kutyájukat, pedig azt is törvény írja elő. mégsem tesznek semmit ez ügyben sem, szerencsétlen kutyákat évekig doki sem látja. foglalkozzanak azzal, nem a chipezéssel.

2010. máj. 10. 20:07
 9/15 anonim ***** válasza:
Hát akkor passz.. Mi a Hatvan utcára járunk és mikor voltunk a kötelező oltáson akkor mondták ott többen is az ott dolgozók közül, hogy júliustól kötelező lesz a chipezés. Hát akkor ebből mi az igaz azt nem tudom.. 4600 Ft.-ért csinálta meg, regisztrációval együtt.. Mindenesetre nekünk a nyakörvön is van ilyen fém biléta amiben benne vannak az adatok. Az más h valóban kevés orvos nézi a chipet.. Meg ha egy kutya elveszik és tegyük fel megtalálja egy idős hölgy, nem hiszem h elviszi orvoshoz.. Sőt szegény azt se tudja mi az a chip. Mindenesetre mi megcsináltattuk.
2010. máj. 10. 20:55
 10/15 anonim ***** válasza:

Július 1-től jogszabály teszi kötelezővé a kutyák mikrochipes megjelölését a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló, februárban elfogadott Kormány-rendelet értelmében hazánkban - számolt be aDívány magazin.

A rendelet szerint júliustól „Ebet forgalmazni, illetve tulajdonjogát forgalmazásnak nem minősülő más módon átruházni kizárólag az állatot azonosító elektronikus transzponderrel (bőr alá ültetett mikrochip) történő megjelölése után lehet."

2010. máj. 10. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!