Hogy is van ez az új törvényjavaslat, hogy ne legyen kötelező visszavenni a kismamákat? Tudom, le vagyok maradva, de csak ma hallottam. Hol tart ez az ügy?
Szerintem ez csak első ránézésre rossz. Eddig sok nőt azért nem vettek fel, mert még nem szült, bármikor teherbe eshet, és akkor a munkáltató bajban van. Ezután ez nem jelenthet akadályt, így hamarabb alkalmazzák a fiatal nőket.
Akit meg gyes után vissza kellett venniük, de nem volt rá szükségük, úgyis rövid úton kirúgták.
Bizony, egyelőre még nem kell aggódni. 2011. augusztus 1-től hatályba léptek bizonyos változások az mt-ben (amelyek közül több is érinti a kismamákat: [link] egy héttel ezek után a módosítások után az illetékes minisztérium közzétette a munkaanyagát (de hangsúlyozom: csak a munkaanyagát) az új Mt. módosításnak. Ez több ponton érintené a kismamákat, és igen, valóban több helyen hátrányosan. A felmondási védelmet pl elvennék valóban. De ez még csak egy munkaanyag, amelyre jelenleg az illetékes szervek véleményeket tesznek. (Az eddigi vélemények alapján úgy tűnik, a felmondási védelmet mégsem fogják megpiszkálni.) De várjuk ki a végét.
Egyelőre a hatályos szabályozás szerint a gyermek 3 éves koráig védve van a kismama (legalábbis rendes felmondás alól.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!