Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Támadott már meg a saját kutyád?

Támadott már meg a saját kutyád?

Figyelt kérdés

Egyszer szeretnék egy erösebb kutyát, mint pl. a doberman, rotwieler, és többen figyelmeztettek már, hogy az ilyen kutyák képesekk megtámadni a saját gazdájukat. Azt mondták, ha megnevelem, akkor is idösebb korukra megtámadhatnak. De, azt nem mondják, hogy ok nélkül, vagy sem? Mert, ha bántom, vagy szórakozok vele, akkor megértem, de ha szeretem, nevelem, gondját viselem, akkor egynap, majd mikor játszok vele, átharapja a torkomat, vagy hogy?

Kérdezném: Hogy téged, támadott-e már meg a saját kutyád, ha igen: Milyen fajta volt, mennyi idős, és volt-e valami elözménye, hogy bántva lett-e vagy meg lett-e nevelve.

2010. máj. 9. 19:12
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
0%
engem már harapott meg a kutyám dalmata,és foxy nem volt semmi előzménye csak simogattam és megharapott
2010. máj. 16. 12:15
 22/27 anonim ***** válasza:
nem, de másokat sem. ha valaki nem tetszik neki akkor ugat vagy visít (visítás gyakoribb), de soha sem harap
2010. okt. 16. 17:38
 23/27 anonim ***** válasza:
Két kutyám van, egy amstaff és egy öreg labrador jellegű keverék. Az amstaff még morogni se morgott soha, benne teljes mértékben megbízom. Sajnos a keverék már kétszer belém kapott, egyszer mikor meglegyintettem a farát, visszafordult, és megkapott. Másodjára meg be akartam terelni a kennelbe, és akkor is felém fordulva nekem jött. Idős már 13 éves, szegény vak is, de tőle valahogy jobban félek.
2012. márc. 10. 10:28
 24/27 anonim ***** válasza:

Volt már több kutyánk, főleg német juhászok(kanok, szuka), de egyik sem támadott. Kezesbárány volt mind.(származás, nevelés miatt)Bár hozzá tenném, hogy gyerekként egy másodpercre sem hagytak a kutyával annak ellenére, hogy soha nem volt velük gond.

Viszont 12 éves koromban egyik ismerősöm talált 8 kiskutyát az anyjukkal egy elhagyott gyárudvaron egy gödörben. Kerestünk mindegyiknek gazdát, egyet mi is hazahoztunk. Ugyanúgy neveltük mint minden más kutyánkat, rengeteget foglalkoztunk vele is. De pl előle mégsem lehetett elvenni az ételt, ellenben a többi kutyánkkal. A tálát úgy őrizte, hogy gereblyével kellett elhúzni előle. Kiskorától morgott ha nem tetszett neki valami. Nagytestű kutya lett felnőve és szinte minden gondolkodás nélkül ha úgy tartotta kedve nekünk fordult, megpróbált odakapni. Végén kennelt csináltattunk neki, minden nap kiengedtük a bátyámmal(őt nem rémítette meg a kutya és őt tisztelte a leginkább). De egyszer neki is fordult és ez után döntöttünk úgy, hogy elaltatjuk. Sajnálom hogy ez lett a vége, mert úgy érzem olyan szeretettel, törődéssel fordultunk hozzá mint bármelyik más kutyánkhoz. Utólag kiderült, hogy másoknál is hasonlóan viselkedtek a tesói.

2012. márc. 10. 11:52
 25/27 anonim ***** válasza:

Egyszer az orromba harapott játék közben :( 5 hónapos pekingi palotakutya. Eléggé fájt, de sajnos az én hibám volt. Mert fogtam és valószínűleg én hergeltem fel. Előtte is játszottunk ő meg oda kapott. Azóta soha nem történt ilyesmi. Akkor ugyan nem szidtam le, hiszen ő is nagyon megijedt, hogy mi történt.

De én még a morgást sem kultiválom hiába kistestű. A nagyobb testű kutyámnál sem történt ilyen sosem.

2012. márc. 10. 12:29
 26/27 anonim válasza:

engem harapott már meg kutya 1-2x.

kiskoromban kimentem mikor evett és simogattam, majdnem kiharapta a szemem. a szemem mellett a húst harapta ki.

de hál isten ezek nem hagytak semmi nyomot bennem, imádom a kutyákat.

2012. máj. 31. 14:44
 27/27 Sn0wf0x ***** válasza:
Engem nem, hogy a saját kutyám de még más kutya sem harapott meg! 3 hónapos koromban anyám kint hagyott az udvaron a kutyánkkal aki egy félig kiképzett de rosszul szocializált katonaságnál terepőrző kutya volt és anyámon kívül mindenkit megharapott vagy megtépett. Odaült mellém és nyalogatta a kezem és saját nagyszüleimet sem engedte oda :D Kiskorom óta nem érzek félelmet a kutyákkal szemben soha, bár tudom, hogy ez veszélyes :) Viszont azt tudom, hogy ha a kutyánkat jól neveljük és szocializáljuk, akkor soha nem fog ránk támadni. Én a két verekedő német juhászunk közé is beugrok, hogy kézzel válasszam szét őket, még akkor sem harapnak meg!
2012. máj. 31. 15:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!