Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Támadott már meg a saját kutyád?

Támadott már meg a saját kutyád?

Figyelt kérdés

Egyszer szeretnék egy erösebb kutyát, mint pl. a doberman, rotwieler, és többen figyelmeztettek már, hogy az ilyen kutyák képesekk megtámadni a saját gazdájukat. Azt mondták, ha megnevelem, akkor is idösebb korukra megtámadhatnak. De, azt nem mondják, hogy ok nélkül, vagy sem? Mert, ha bántom, vagy szórakozok vele, akkor megértem, de ha szeretem, nevelem, gondját viselem, akkor egynap, majd mikor játszok vele, átharapja a torkomat, vagy hogy?

Kérdezném: Hogy téged, támadott-e már meg a saját kutyád, ha igen: Milyen fajta volt, mennyi idős, és volt-e valami elözménye, hogy bántva lett-e vagy meg lett-e nevelve.

2010. máj. 9. 19:12
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
25%
LOL ez nagy hülyeség!Egy kutyát még verhetsz is,és akkor sem támad!(sajnos ismerek ilyen kutyákat:S)Mindig azt hiszik hogy megérdemlik és rosszak voltak!Egy kutya sosem támadna a gazdájára...Kivéve ha mondjuk beteg vagy ilyesmi.Ha nagyon rosszul van akkor talán,pl. olyat is ismerek akinek lefújták valami szarral a kutyáját,és utána meg is harapta és nagyon rosszul volt...De ez mind falun volt,szerencsére én nem ott élek,és itt még nem hallottam ilyenről!
2010. máj. 9. 19:21
 2/27 anonim ***** válasza:
84%
Van egy 14éves amstaffpit keverékem. Embert még sosem harapott meg(mondjuk őt nem visszük sétálni,mert nem szereti az állatokat) Ha jönnek hozzánk vendégek,megszaglássza őket és örül nekik. Imádja pl a kisgyerekeket,akik családtagok. Azt viszont nemtudom neked megmondani,hogy milenne ha csak úgy egy vadidegen bejönne az ő területére,ezért napközben benn van amikor nem vagyunk otthon. De mondom családtagot soha! Még ha nyuzzák is szegényt(kisgyerekek)akkor sem. Sajnos állatokkal vannak összetüzései,ami bejön a kertbe. Pl egy kutyát berántott félig egy kislyuku keritésen nem tudtuk szétszedni őket és apám benyult a szájába egyből elengedte a másik kutyát.
2010. máj. 9. 19:24
 3/27 anonim ***** válasza:
63%

hát, bizony, amikor a kaukázusimnak az elkapart kullancsát akartam kiszedni kényes helyről, és vicsorított, akkor mertem forszírozni tovább.

Máskor meg mindent hagyott, egyszer a szőrét vágtam, és véletlen belevágtam a bőrébe. csak hátra nézett, hogy ezt feltétlen szükséges-e ...

2010. máj. 9. 19:26
 4/27 anonim ***** válasza:
11%
sajnos az én környezetemben előfordult. a kislány kint napozott az udvaron és a kutya egyszer csak elkapta a fejét és annál fogva rángatta,mint egy rongybabát. mikor a nagymama leakarta szedni róla őt is megharapta. semmilyen előzmény nem volt. csau-csau kutyus volt és elég öreg. máig sem értik,miért lehetett,mert imádta a gyereket a kutya és fordítva is.
2010. máj. 9. 19:27
 5/27 anonim ***** válasza:
97%

Honnan tudod hogy nem volt előzmény? Minden percben ott voltál, tudtad hogy bántak vele, hogy nevelték, mit örökölt..

Nem engem sosem támadott meg a kutyám, de ez azért van mert jó helyről származik és rendesen meg van nevelve és szépen bánok vele. A kutya sosem támad ok nélkül. Az is egy ok ha idegbeteg, arról sem tehet.

2010. máj. 9. 19:29
 6/27 anonim ***** válasza:
39%
nem,nem voltam ott minden percben. de hiszek a legjobb barátnőmnek. tudom,hogy sose bántotta volna a kutyát. úgyhogy marad az idegbetegség. amiről a gazdák szintén nem tehetnek.
2010. máj. 9. 19:30
 7/27 anonim ***** válasza:
78%
De a gazdák tehetnek mert nem kell szaporítós kutyát venni óócsón meg piacról... Vannak menhelyi kutyák is idősebbek akiken már látszana ha valami bajuk van. A másik meg az hogy nem hazudik a barátnőd, elég ha csak nem kutyaszakértő és máris nem tudja mi a jó a kutyának. És akkor aztán mondhatja hogy ők mindent tökéletesen csináltak vele és úgy is volt az ő szándéka szerint de attól még a kutyának nem biztos hogy jó...
2010. máj. 9. 19:33
 8/27 anonim ***** válasza:
96%

egy jól, helyesen nevelt kutya sosem támadja meg a családját. vegyél egy könyvet ami ezzel foglalkozik, vagy nézz szét alaposan a neten, olvass utána mielőtt belevágsz, és akkor nem ér meglepetés. olyan nem létezik hogy egy helyesen nevelt kutya megtámadja -okkal,ok nélkül- a gazdáját. ahol a kutya tudja a rangsorban a helyét, következetesen van nevelve, tanítva, foglalkoznak vele, nem támad. az se normális h ép csak megmorog...

a legtöbb baleset azért van mert olyan emberek választanak nagytestű, hevesebb vérmérsékletű kutyát akik nem jártak utána, és nem nevelik a kutyát, csak etetik emg szeretgetik, ami sajons ehhez vezet...

2010. máj. 9. 19:37
 9/27 anonim ***** válasza:
95%
Nekem volt egy idegileg labilis nagy termetű keverék kutyám. Az anyja meghalt, mi neveltük fel cumisüvegből és talán emiatt vagy másért de kicsit zakkant volt. Sok embert megharapott, volt is ügy belőle, de minket soha nem bántott volna. Akármit csinálhattam vele, még csak rám se morgott soha. Szóval nagyon nagy baj kell ahhoz, hogy egy kutya megharapja a saját gazdáját, szerintem.
2010. máj. 9. 19:40
 10/27 anonim ***** válasza:
80%

A kutya nem felejt , én ezt így gondolom !

Igaz engem sem harapott meg soha egyetlen kutya sem , de ki tudja miért támadott a kutya ?? ! nem hiszem hogy ok nélkül. Esetleg a kislány nem e bántotta őt (nem abban a pillanatban) !

No de a lényegre visszatérve !

Mit jelent az hogy az "ILYEN KUTYÁK" ?? Mi az hogy ilyen??

Ők ugyan olyan kutyák , mint a tacskó , a csivava, és a labrador . Semmivel sem veszélyesebbek .

Nem tudom hogy a tudatlan , kutyához csöppetsem értő emberek miért tömik a másik fejét, értelmetlen zagyvasággal! 3 Astaffal élek együtt , soha még csak rosszul nem néztek rám , az idősebb (8 éves) sem!

Igaz a macskákat nem szeretik , vettem egy gyönyörű kismacskát (Oroszkéket) , szórakoztam igen , ezt nem tagadom , annyit mondtam a kutyámnak (Fogd meg.... rá is ment , de a mielőtt a macskához ért, előtte 1 méterrel azt mondom neki "Hagyad" csak 1x , nem többször 1x , megállt a macska előtt, és nem bántja)Nézi,Nézi , és ketté tépné , mert sajnos volt rá példa hogy reggelre az udvarban volt halott cica!De ugye ha azt mondom puszit neki, puszit ad , ha azt mondom ottmarad, ha kell 3 napig ott ül és nem megy el , nem kel fel !! Ez tudod mi ?? Tanítás, foglalkozás!

Nem fog bántani ... hidd el , nem történik több "(harci)" kutyatámadás , mint "sima" családi kutya harapás !

Ott a Husky, a Németjuhász, a keverékek , kopók ...stb..!Ők mind mind ugyan úgy megtámadhatnak , mint akár egy Stafford, Roti, Doberman! Nem kell tartani tőle, ne hagyd hogy tele beszéljék a fejed mindenféle butasággal !

2010. máj. 9. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!