Lehet valami bajom, ha megharapott egy kutya?
Ha bevan oltva veszettség ellen nem kell különösebben aggódni!
De azért én a helyedbe lehet benéznék a sürgősségire.
Egyébként én tuti nem hagynám annyiban az ügyet,legálabb annyit mondtam volna a kedves gazdiknak,hogy feljelentem őket!Mert ezért simán fellehetne!!Nem ismered esetleg őket valahonnan,nevüket nem tudod?Milyen fajta kutya volt?
Jobbulást kívánok!
Én mindenképpen megnézetném!
Ha tudsz róluk valamit,akkor jelentsd fel őket,ilyen kutyát nem szabad közterületre vinni!
Úristen.. hogy lehetnek ilyen köcsög állattartók? Az ilyennek nem való az állat, a gyerek meg pláne nem.
Kérdező szerintem nézesd meg azért mindenképp!!
Ha nem komoly a seb, akkor elég arra figyelned, nem gyullad-e be.Betadinnal naponta lekezelheted.
Persze, mehetsz orvoshoz is. Viszont ami ilyenkor vár rád, az az alábbiak:
Neked tetanusz és kérik a kutya oltási könyvét. Ha nem tudod felderíteni, kapod a veszettség elleni oltássorozatot.
Leszúrni nincs jogod még akkor sem, ha megtámad egy kutya. Eleve, amivel érezhetően megszúrhatnád, olyan kés nem is lehet nálad közterületen.
Található a neten bőven tanács a " mit tegyünk, ha megtámad egy kutya " témában.
Ha sebes lettél, azaz a bőröd megsérült, akkor ilyen esetben alap, hogy kapsz egy tetanusz oltást.
Ha nem tudod megtalálni a kutyát, pontosabban a gazdáit, akik az oltási könyvét bemutatnák, akkor elvileg veszettség elleni oltássorozatot is kellene kapnod.
Menj el orvoshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!