Megharapott a kutya, (tobbi lent) FONTOS!?
Sziasztok, tegnap megharapott egy kutya de csak kicsit mert csak egy karcolas lett a fogatol, a bokam felett harpott meg s olyan melyen h kb majdnem a talpamig folyt a ver , nem komoly, 2-3 perc mulva leontotttem ecettel s lemostam!
Vajon megfogok veszni vagy lesz valami bajom? mert nemtudom ki a gazdaja hogy megkerdezzem es eleg mesze lakok a dokitol!
Nem igaz, hogy a veszettseggel fertozott kutya meghal par nap mulva.
Mindenkeppen orvos, mert, ha veszettseget nem, de mas egyeb fertozest kaphattal, hiaba ecetezted le. Ja, es a veszettseget csak megelozni lehet, gyogyitani nem...
És hogy nézett ki a kutya?
Ha csak kiszökött valahonnan pl tüzelés miatt,de amúgy van gazdája,akkor nem hiszem,hogy bármit elkapnál tőle(az ilyen kutyának látszik szőrén,hogy tiszta,ápolt,akár még nyakörv is van rajta)
Viszont ha már régóta kóborol,akkor sajnos előfordulhat,hogy terjeszt valamit,viszont az is látszik szerintem egy kutyán,pl nem olyan fényes a szőre,koszos,esetleg nagyon nyáladzik,zavartan viselkedik stb.
Először is, fertőtlenítőt tegyél rá (betadin) ne ecetet.
Amúgy legnagyobb eséllyel semmiféle bajod nem lesz tőle.
De ha elmész a dokihoz, ad tetanuszt a seggedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!