Mi a leghatékonyabb módszer a tanításra, ha fiatal kiskutyáról van szó 12 hetes? Klikker vagy más módszer? Hogy kezdjek neki?
A legjobb tanítási módszer a pozitív megerősítés!
A klikker is ezen az elven működik. Az a lényege, ha a kutya elvégzi a kívánt feliratot megnyomod a klikkert, ami jellegzetes hangot ad és utána megdícséred, jutalomfalatot adsz a kutyának! Elsőre a klikker hangja nem jelent semmit a kutyának! A pozitív megerősítés révén tanulja meg, hogy az jó dolog ha meghallja a hangját. A klikkert azért alkalmazzák, mert gyorsan a kutya tudtára lehet adni vele, hogy jó amit csinál és ugye minnél hamarabb jön a pozitív inger annál jobban tudja kötni az adott feladathoz. Tehát a klikk nem csodaszer jutalomfalattal ugyanúgy lehet tanítani a kutyát.
Ha nem akartok egy egész könyvet elolvasni ezen a linken van egy cikksorozat, ami NAGYON nagyon sok hasznos információt tartalmaz a kutya neveléséről és amit szerintem mindenképpen át kéne futnotok!!!
(alul lehet léptetni a cikkeket előre hátra)
ja ez lemeradt : ezen a linken elmagyarázák hogyan tanítsuk meg a kutyát pórázon sétálni,behívni, ültetni,fektetni, helyben maradni:
Egyértelműen egyszerű kézjelek és parancsok, jutalom. én 1,5 évig klikkereztem és túlpörgött a kutyám, most álltunk vissza a hagyományos, nyugodt módszerekre. Régen is meg tudták tanítani a kutyákat a parancsokra, akkor nem tudom minek ma ez a sok módszer.
Csak szelíden, türelmesen, szeretettel és követhezetesen. más nem kell.
klikker.hu-n megtalálsz mindent a módszerről, utána dönts.
Z.
Egyértelműen klikker. Megfelelően alkalmazva a leghatékonyabb módszer ami létezik a tanításra. Amelyik kutya túlpörgött, ott valószínűleg túl sok motivációt használtak, ami ugyanúgy gátolja a tanulást, mint a túl kevés. A Klikk c. könyvből kiválóan megtanulhatók az alapok:
Aki meg azt írta, hogy "régen is lehetett kutyát tanítani...stb" : jól néznénk ki, ha soha semmit nem fejlesztene az ember, mondván, hogy régen is jó volt, most is legyen jó. Ezen az elven művelhetnénk földet ásóbottal a mai napig. Egyébként a klikkert évtizedek óta használják Amerikában pl. delfinek képzésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!