Van egy 3 èves husky kan kutyám. Milyen módszer hatékonyabb a tanítására?
A huskynál a behívás a legnagyobb gond. Néha úgy dönt, hogy ő akkor is megnézi, amit kiszemelt, hiába töröd magad. A kanok meg különösen.
Nálunk a 10 méteres póráz remekül bevált. De lehet akár hosszabb is. Hegymászókötél a praktikus, olcsó és veszek belőle 20 métert, egyik felére kötözök egy karabinert, másikra meg hurkot. Ezzel el tudom engedni is és gyakorolni tudjuk a behívást is.
A pacsit sehogyan sem tudjuk megtanulni. Hogyan csináljam?
Mi is 10 méteres pórázon visszük ki, az elején szaglászás van ezerrel, közben egyszer-kétszer behívás (póráz rajta van), aztán ha már eleget szaglászott, akkor a párom és köztem hagyunk egy nagyobb távolságot, juti falat a páromnál és nálam, és oda-vissza jöhet a behívás. De jártunk már többször úgy, hogy miközben szaladt a páromhoz, meglátott egy nyulat és utána szaladt. Rajta a pórázzal, kergette az erdő széléig, aztán vissza jött. Ha megmakacsolja magát, az istennek sem akar vissza jönni, ameddig "dolga" van, csak ha már elfáradt. Ilyenkor a sírógörcs kerülget, mert egy, hogy féltem (vadász nehogy lelője, stb.).
Visszafelé rövid póráz, láb melletti séta, de látom rajta, hogy ez a fajta sétálás nem esik kedvére. ilyenkor már nincs szaglászás, csak mellettem jön.
Igazából a makacsságával van a legtöbb baj, mert már annyiszor megsebesültem. Mikor kutyát lát egyszerűen nem tudom visszafogni, menne oda, kíváncsi (sosem agresszív). Párszor már szántotta fel velem a földet. :D És olyan ciki , hogy látja a másik gazdi, hogy nem bírom visszafogni a kutyámat. Egyébként most nemrég ivartalanítottuk.
Annyira szeretné, ha kedvére tudna szaladgálni, de nem lehet, csak kerten belül.
A pacsi legyen az élet legnagyobb gondja.:))))
Nekem is reklamált egyszer valaki, hogy nem tud pacsit adni a huskym. Hát ezen ne múljon. Magamhoz vettem egy zacskó kekszet és 10 perc múlva tudott pacsit adni. Azóta sem szórakoztam ilyenekkel.
Akkora gond azért nincs a huskyddal, ha csak a nyúl után szalad el. Ők alapból nagy vadászok, a vér nem válik vízzé, akármennyit tanítod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!