Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretett kiskutyám agresszív...

Szeretett kiskutyám agresszív lett - félek. Teendő?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van egy tíz hónapos kutyám, ivartalanított hím, puli keverék. Első kutyánk, nagy szeretettel fogadtuk örökbe öt hónapja. Minden létező kutya nevelési tanácsot elolvasok, bár kezdő vagyok, de lelkiismeretes. Az első hónapokban nem észleltem gondot, annyi volt csak,hogy nem behívható, hiába jutalmaztam, tanítgattam. A gond pár hete jelentkezett: nagyon agresszív lett, főleg a családtagjaimmal. Sosem vertük, sőt, inkább kényeztettük, bár a határokat kijelöltük - pontosabban próbáltuk kijelölni. A kutya nagyon erősen domináns, újabban párzó mozgást végez a lábunkon,ha eszünk, ránk mordul. Az tette be a kaput, hogy mind a két gyerekemet megharapta, és szerintem nem játékból tette. Mintha valami idegrendszeri betegsége lenne - szinte egész nap nyugodt, aranyos,de este órákon keresztül cseszeget, valamelyik családtagomnak esik neki,a nadrág szárat rázza. Úgy büntetem,hogy kis időre kiteszem az udvarra, hogy lehiggadjon. Otthon dolgozom, állandóan velem van, sokat sétálok vele, de mégsem fogad szót. Nagyon el vagyok keseredve, mert már szinte félünk tőle, mikor kergül meg. Sajnos fontolgatom, hogy visszaadom a menhelyhelyre, ahonnan hoztam, pedig a szívem szakad meg. Tudtam, hogy minden kutyával van gond, nem zavar, ha rombol, szétrág mindent, de a harapást-pláne tíz éves gyerekemen - nem tűröm. A gyerekek nagyon szerették, szépen bántak vele, de a harapás óta ők is azt mondják, váljunk meg tőle... Kis-közép termetű - tehát nem igazán félelmetes, de ha begorombul,van ereje.

Terveztem a kutyaiskolát de így télen nehézkes lenne - de addig is százszor megtámadhat - mintha időzített bombával élnénk...

Kérek mindenkit,az alázó, agresszív hozzászólásokkal kerüljenek, nem érzem magam felelőtlennek, csak sajnos összeférhetetlenség van.

2016. dec. 15. 00:03
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
72%

Mármint, a kutyasuliig is tanítsátok, fegyelmezzétek.

Ha behívást először az udvaron gyakoroljátok, jutalomfalattal megerősítve. Behíváskor lényeges, hogy ha odamegy hozzád a kutya, akkor mindig jó élmény, dicséret érje, bármit tett is előtte, hívásra soha ne féljen odamenni hozzád.

Ha büntetni akarod, annak tettenéréskor van értelme, de ilyenkor te menj oda hozzá, ne a kutyát hívd magadhoz. Ez fontos.

2016. dec. 15. 20:35
 22/22 anonim ***** válasza:
73%
A "verést" ne szó szerint értsd. Ez inkább gátlás. Hiába szólsz rá a kutyára, hogy NEM, ha egyszerűen nem érti. Viszont, ha valami kellemetlennel társítja, akkor később elég lesz a határozott NEM megfelelő hangsúllyal való mondása. De ez egy folyamat. Én az arany középút híve vagyok és próbálom ez alapján nevelni a kutyámat. Kell a pozitív megerősítés (jutifalat, szóbeli dicséret, simogatás, játék pl. most elkezdtünk labdára dolgozni itthon, ha megcsinálja a trükköt eldobom/megkapja a lasztit) DE mellette gátlással korlátokat kell felállítani, ehhez ahogy korábban írtam, bökés, grabanc, orrnyeregfogás. Ez mind olyan módszer ami a kutyák kommunikációjában megvan. A domináns egyed ráharap a másik orrára, grabancánál lehúzza, megkapja stb. Ezt érteni fogja.
2016. dec. 15. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!