Kb.2 hete találtam az utcán egy kb.3-4 hónapos mudi fajtájú kutyust. Elkezdett bedurvulni, csipked az éles fogaival, megtámadja sétáltatásnál a gyanútlan járókelőket. Hogyan lehetne leszoktatni erről, milyen nevelési módszerekkel?
Vidd el kutyaoviba. A mindenféle technikákat nem elég csak elmagyarázni, azt is meg kell tanulnod, hogy hogyan csináld jól, az pedig személyes segítséggel fog menni.
Amúgy ne aggódj, nem képezték harci kutyának, csak kölyök, és még nem tanult meg viselkedni :)
De ne nyald ki a fenekét, nem kell neki rengeteg játék meg rágcsa. Hagyj neki elöl egyvalamit, amivel elszórakozik magában, a többit meg csak akkor vedd elő, amikor te is aktívan játszol vele.
:))) Mudi! ne felejtsd el, terelő kutya! 7 éves lesz a kanom, 2,5 hónaposan vettem. MIntha őt írtad volna le kicsiként. Lesz ez még rosszabb is! De nyugi, kinövi. Elképesztően intelligens kutya. Nagyon alkalmazkodó, gyorsan tanul.
Amit viszont imád, az a harc (nem komolyan!), és a kergetőzés. Mivel terelő.
Én úgy játszok az enyémmel, hogy megkergetem, közbe pofozkodunk. Ilyenkor körbefutja vagy 20x az udvart, utána kinyúlik....ez neki olyan, mintha terelné a birkát, és erre szüksége van. MInden nap többször, mivel erre lett tenyésztve.
Kapkodni is azért kapkod, mivel így tereli a birkát is (ráfog a lábára). Jó ösztönerős kölyök, mint az enyém (volt).
Nagyon határozottan kell hozzáállj! Amitz nem szabad, azt nem szabad. Persze, ő még baba, úgyhogy óvatosan. De hidd el, nekem is le kellett nyomnom párszor a fejét a földre, mire megértette, hogy az utcán nem ugatunk vissza a kerítés mögött acsarkodóra,nem szaéadunk ki a nyitott kapun, stb stb. De ezt már ma mind tudja!!
Nagyon szép meg/felnevelni egy kiskutyát. Annyi mindent lehet tanítani neki...Ha taapsztalatlan vagy, menj kutyaoviba, ott mindent el fognak amgyarázni (ha olyan helyen laksz). Nekem magamnak kellett megoldanom mindent. Később hobbiterelésre is viheted, vagy egyéb kutyás sportra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!