A barf miatt ilyen agresszív a kutyánk? Mi a teendő?
6 kutyát neveltem fel,mindíg maximálisan tiszteltek és ilyet még nem is tapasztaltam egyiknél sem.
Van egy kan,6 hós németjuhászom és egy 8 hós szuka németjuhászom. A kan mindíg is egy nagy "zabagép" volt,2 percen belül megeszik BÁRMIT amit elé teszek. A szuka az igazi kis lassú lakmározó,ebből is adódnak a problémák.
A kan,mióta barfozunk,elakarja venni a szuka kajáját,de nagyon agresszíven. A szuka nem hagyja magát,de a kan nem adja fel.
Kezdetektől kezdve ott álltam minden etetésnél és sosem volt baj. Csak úgy 3 hete,mióta barfoznak. A kan előtte békénhagyta a szukát,jobban mondva bekörnyékezte,de aztán illedelmesen leült és megvárta míg a nagyobb befejezi.
Most nagyon dúrván nyomja a kicsi,borzolja a szőrét,nagyon ijesztő.
Ha rászólok természetesen abbahagyja,de 3 hete ez megy és még mindíg nem tanulta meg h hagyja a nagyot. Ilyenkor olyan láz elkapja,hogy képes lenne engem is megenni...
Van olyan,hogy egy kutyának nem való a barf?
Kutyasuliba nem tudom hordani. Időm lenne,de 65 km-re van a legközelebbi olyan város ahol van.
Az a másik bajom,h hogyha rászólok a kicsire,akkor a nagy is azonnal otthagyja a tálját,pedig mindkettő hallgat a nevére,tehát a nagynak tudnia kellene,hogy a kicsire szóltam rá.
Nem tudom milyen vére van a kannak,de már most látom rajta,hogy sok bajom lesz vele.
Ha különcsukom őket,az megoldás? Vagy szabadon próbálkozzak még megtanítani a kant,hogy hagyja a szukát?
1, ivartalanítás
2, etesd őket külön. Amíg a kan eszik, a szuka legyen elcsukva másik szobába/ki a kertbe, ha a szuka eszik, akkor a kannal is hasonlóan járj el.
Hát olyan még nem volt,hogy a szuka végzett volna előbb :)
Egyszerre kapnak enni. Akkor külön etetem őket. Ivartalanítva vannak.
A hús értékesebb kaja, mint a táp (vagy amit kaptak előtte), nyilván jobban küzd érte a kutya. Nem lett tőle vadabb, csak jobban akarja, mert finomabb :) Ez ugyanaz a jelenség, amiért tanításnál is finomabb jutifalatot használunk, nem valami ízetlen száraztápot, hiszen jobban fogja motiválni a kutyát.
Ilyenkor annyit kell csinálni egyébként, hogy nem rászólsz a kutyára, hanem rögtön tarkón vágod (vagy amit szoktál vele tiltásképpen csinálni). Mert a rászólás azt jelenti, hogy "fejezd be", az azonnali retorzió viszont azt, hogy "el se kezdd", neked pedig most ez utóbbira van szükséged.
"Tarkón vágod" :))
De jót nevettem köszi :)
Nem a barf miatt agresszív XD ilyen hülyeséget
Emeld az adagjukat és etesd őket külön,esetleg adj nekik másik húst (lehet azért hányja ki,de te vagy a gazda,nem én vagyok vele)
Illetve etetés után minimum fél óráig nem mozgasd őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!