Egyik ismerősöm állítja, hogy a pitbull-ok "fogyatékosok". Igaz ez?
Hát, az enyém mutat néha autisztikus jellemvonásokat, pl. amikor egy órán keresztül esőcseppeket vadászik fel-alá rohangálva :D
De viccet félretéve, semmi baj nincs velük egészségügyileg, ugyanúgy kutyák, mint az összes többi.
Egyede válogatja, de ez konkrétan minden kutyafajtára igaz. Kevés a felelősségteljes tenyésztő - anyámék közelében (nem pitbull) "tenyésztő" lakott, hivatalos kennellel, díjnyertes kutyákkal, csak épp rajtunk kívül senki nem látta, hogy a színfalak mögött kb. 50 kutyás beltenyészetet tart... Amikor a hatóságok elvitették az állatokat, már szaporítóként emlegették.
Ez egy a sokból, szépen tovább tenyésztik az ilyen kenelekből kikerült defektes kutyákat, és előbb-utóbb elérkezünk a zsákutcához.
Minden divatos fajtával megtörténik előbb-utóbb.
É már több fajtából is láttam ideggyenge példányt, nyilván a pitbullokkal is előfordulhat. Az viszont, hogy az ismerősöd találkozott már egy problémás példánnyal, nem jelenti azt, hogy mind az, legfeljebb, hogy meglátszik szerencsétleneken az emberek keze nyoma.
az a fogyatékos, aki mondta
biztos én is azért járok a fogyatékosommal iskolákba és ovikba bemutatózni, előadásokat tartani, hogy ne féljenek a fogyatékos fajtájú kutyámtól, aki jobban leül, mint a te ismerősöd
OFF:
Kedves #7-es! Már nagyon vártam a válaszodat (és ezt remélem nem szó szerint érted, mint a "fogyatékos" szót, amit külön idézőjelek közé raktam). Köszönöm, hogy megírtad a véleményedet. Valamiért az előtted kommentelők képesek voltak normális válaszadásra veled ellentétben. Reméltem, hogy nem kell kiírnom, hogy "Kutyaszeretők óvjatok az agresszív beszólásoktól" , de miattad megérte volna...
ON:
Köszönöm mindenkinek az érdemleges hozzászólását!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!