Menhelyes kutyákról mi a vélemény?
Basszus, segítsetek légyszi!!:((
Egyfolytában sír, 10 percenként bepisil pár cseppeket, nem értek hozzá:(
Egyáltalán mi a fenét tud megenni egy 6 hetes kiskutya akinek akkora fogai vannak mint egy kenyérmorzsa?!O.o Mert semmit nem hajlandó elfogadni:/
Jól megszívattak a barátaid... Egy 6 hetes kiskutyának az anyja mellett van a helye, legalább még 2 hétig! Nem csoda, hogy Ennyire kis szerencsétlen... Nem tudod visszaadni nekik? Mondd el nekik, hogy mekkora felelőtlenség volt ez tőlük. Vigyék vissza oda ahonnan hozták.
Ha ez nem megy, tejpótló tápszerrel kell próbálkozni, direkt kutyák számára. Lassan lehet atszoktatni majd junior tápra, de tényleg én nagyon kiakadnék, ha Ennyire buta ismerőseim lennének.
Úristen, a faluban, ahol én felnőttem 4-5hónaposan lehetett elvinni a kutyakölyköket a gazdától, de volt aki csak fél evesen adta oda. Mindig keverék kutyáink voltak és nem ilyen kis mütyüri 15dekás kutyák ...
Nagyon sajnálom, de vissza fogom adni, mert nemtudok Vele bánni, nem is voltam felkészülve kutyakölyökre meg semmi, én tavasszal gondoltam kihozni menhelyről kutyát és felnőttet, akivel nincs ennyi gond már ...
De most mit mondjak nekik?
Mit mondj? Az igazat.
Pl. "Ne haragudjatok, tudom, hogy jót akartatok, de ez nem jól sült el. Nem voltam felkészülve most egy ilyen pici kutyára, nem is ilyet szeretnék majd, hanem egy idősebbet menhelyről, és én magam szeretném kiválasztani. Nem tudom elfogadni, mint ajándék, mert nem tudok gondoskodni róla, és különben is túl fiatal még, nem lett volna szabad az anyjától még elhozni. Kérlek vigyétek vissza, ahonnan hoztátok. Állatot pedig többet kérlek ne ajándékozzatok meglepetésként, nem csak nekem, hanem másnak sem." - hát kb. így. Lehet, hogy megsértődnek (bár ha értelmes emberek, akkor nem fognak, hanem belátják, hogy hülyeséget csináltak), de ha meg is sértődnek, majd megbékülnek, ne érdekeljen, mert neked van igazad.
Nyugodtan elmondhatod nekik az igazságot. Azt, hogy nem voltál még felkészülve egy kutyára. Hogy nem ajándékozunk élő állatot, mert lásd a te példádat: váratlanul ért, nem tudsz róla megfelelően gondoskodni. Ezt mindenképp meg kell beszélni a gazdijelölttel, a legjobb, ha ő is elmegy, megnézi, kiválasztja, összebarátkozik a kutyával. Egy kutya hatalmas felelősség, nem lehet csak úgy hozzávágni valakihez egyet ajándékba.
Azt is elmondhatod nekik, hogy kiskutyát 6 hetes korban még nem szabad elválasztani, ilyenkor még hatalmas szüksége van az anyja, testvérei közelségére, ez az időszak nagyban kihat a későbbi viselkedésére is, tehát nagyon nem tesz jót neki az ilyen korai elválasztás.
Felhozhatod érvnek azt is, hogy ilyen embertől nem vásárolunk kutyát, aki 6 hetesen már odaadja. Az ilyenek nem nézik a kölyök érdekeit, csak hogy minél hamarabb megszabaduljon tőlük, ne kelljen nekik egyetlen oltást, se féreghajtót, se chipet beadatni, minél hamarabb újra vemhesüljön a szuka és szülessenek az újabb kölykök. Csak olyan helyről vásárolunk fajtatiszta kutyát, ahol törzskönyvvel, oltási könyvvel, szerződéssel, 2 oltással, féreghajtva, chippel, 8 hetes kora UTÁN adják el a kölyköt. Ez természetesebb drágább, mint szaporítótól venni, ha erre nincs pénz, akkor fajtamentőktől, vagy menhelyről lehet elhozni kutyust.
Ha értelmesek, belátják, hogy ez most a helyes döntés, és legközelebb talán ők sem tesznek ilyen felelőtlen dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!