Mikortól tanítható a menhelyes kutya?
Puli, keverék kutyám 10 hónapos, tegnap előt hoztam haza a menhelyről. Eddig nagyon félénk, kerüli az embert. Akartam vinni sétálni. Pórázt engedi feltenni, de azonnal 'lefagy' nem mozdul.
Az lenne a kérdésem, hogy mikortól lenne érdemes tanítani? Kinek mi a tapasztalata a menhelyes kutyával kapcsolatban?
A házi szabályokra rögtön, a többit meg érzed, mikor kezd oldódni.
"Pórázt engedi feltenni, de azonnal 'lefagy' nem mozdul"
Nekünk ilyen bajunk nem volt (a nyakörvön nem tűri a pórázt, ha a hámon van, álomszépen megy), de lehetne belőle nagyon jó játékot csinálni. Felrakod a pórázt, falat. Leveszed megint falat. Leülteted (megvezetéssel), falat, felállítod (dettó), falat, póráz fel falat stb.
"Kinek mi a tapasztalata a menhelyes kutyával kapcsolatban?"
Google:
- dog adoption honey moon period (a kutya örökbefogadása utáni néhány hétről van szó, meg arról hogy hogyan változhat a viselkedése)
- 101 things to with a box - Karen Pryor kreativitás- és önbizalom-fejlesztő játéka
- sztorik: [link] jobb oldali hasáb, pdf (sajátot is szívesen írok, de privátban)
Utolsó válaszoló vagyok!
Ja és nálunk sem akart sétálni az elején de mindig mikor levittem akkor mindig mikor elkezdett sétálni a pórázzal akkor kapott jutalom falatott. Az elején úgy volt hogy valaki sétáltatta és valaki ment a kutya előtt és így a kutya sétált utána és így csalogattuk jutalom falattal. Majd mikor már szobatiszta lett akkor a kakilás pisilésnél is kapott és akkor már imádott lejárni de ennek hosszú története van. Ha többet akarsz erről tudni írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!