Melyek a legkönnyebben tanithato kutyafajták amék szót is fogad. Egyben jo házörző is? Pulira gondoltam van valakinek tapasztalata?
A puli terelőkutya, nem őrző...
Azt mondják, a legokosabb a dalmata.
Minden kutya tanítható, és egyén függő, mennyire könnyen. Pitem is mindent megtanult, és azóta is szót fogad (7 éves). Pedig a terrier vér dolgozik benne...
A puli nagyon jó házőrző és nagyon okos is.
Szerintem jó választás.
Egyedül a bundájának gondozása lehet macerás.
Nekem puli mixem van, de inkább pulis. Valóban nem házőrző, de nagyon jó jelzőkutya, még nincs 1 éves, de már mindig jelez, ha jön valaki, viszont sosem bántana senkit!
Szerintem nagyon könnyen tanítható, nekünk egy-egy parancs/trükk megtanulása nagyjából 2 percbe telik, aztán pedig már csak ismételni kell.
Ebből viszont az következik, hogy az energiái kimeríthetetlenek, naponta 2 órás séta/futkározás a minimum, aztán játék a kertben, este tanulunk is, így csendesek az éjszakák.
Ha majd idősebb lesz, szeretnék vele agilityzni vagy frizbizni, mert ugrálni is szeret, és célzottan futni vinni, de szerintem az sem fárasztaná le:D
Az, hogy szót fogad-e attól függ, hogyan neveled, nekem első kutyám, de eddig "jól működik":D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!