Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem borul fel náluk minden ha...

Nem borul fel náluk minden ha tápoznának 1 hétig?

Figyelt kérdés

Barf módszerrel etetem a németjuhász kölykeinket már 4 hónapja. Van a fagyasztóban husi nekik,ki van zacskózva adagokra,DE! Aki tudná etetni őket,azt a személyt nem engedik be a kapun :) (nem családtag). A nagymamámat beengedik,ő mindennap kitudná venni a zacsikat a fagyasztóból de 2 napja műtötték a szemét és pihennie kell.

A szomszédomat tudtam megkérni. Vettem nekik 1-1 vödröt,úgy gondolta a szomszédasszony,hogy benyújtja a tápit nekik vmivel. :)

Kérdeztem h át vihetném-e a husikat de nem férnek el a fagyasztóban.

Ilyen még nem volt és nem is lesz hogy itt kell őket hagyjam de családi okok adódtak.

Mit csinálhatnék még?

2016. nov. 16. 11:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Fokozatosan szoktasd őket előtte vissza a tápra, és nem lesz gond :)
2016. nov. 16. 12:10
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt nem is biztos, hogy megeszik. Másrészt eléggé valószínű, hogy felborul az emésztésük, ha Barfozol, tudnod kell, hogy teljesen más a két dolog emésztése. A Brit eléggé szénhidrát alapú, mint a legtöbb táp. Harmadrészt, ha már táp, akkor miért nem olyat vettél, amit Barfosok is ajánlanak "ha minden kötél szakad" esetre? Pl. Platinum, Markus Mühle.

Ha van még időd, akkor én a helyedben megpróbálnám addig átszoktatni tápra őket, ha valóban muszáj ezt, míg el nem kell menned.

Alternatív megoldás: valahogy átviteted egy pár markos emberrel a fagyasztódat a szomszédhoz.

2016. nov. 16. 12:10
 13/22 A kérdező kommentje:

Huhh jó hogy kiírtam a kérdést mert sokmindenen nem gondolkodtam el. Pl hogy alrébb viszik a táljukat. Az a baj a szomszéddal hogy fél is tőlük. :(

3 nap múlva indulok. A táp fajtájának meg nem jártam utána,csak annyiban,hogy melyik az aránylag jó minőségű. :/

Akkor holnap táppal indítok nekik. Még azon is gondolkozom,hogy adok pénzt a szomszédnak husira,de már nincs pofám arra is megkérni h vegyen húst mindennap nekik. Meg mondjuk annyira nem merem rábízni másra ezt a dolgot,mert ők aztán tényleg mindenfélét esznek,de azt is normálisan betartva,kimérve. Még kölykök,csak a szuka támadós,ilyen már hónapok óta. Aki nincs hozzászokva,azzal barátságtalan. A családdal minden oké,de messze lakik mindenki. Nem várhatom el,hogy napi szinten 120km-t utazgassanak.

Ó de rosszul jött ki ez a lépés :/

Tápos adagolót nem lehet kapni valahol? Olyan nagyra gondolok,ami 1 heti adagot adagol. Mennyit ehetnek meg ketten 1 hét alatt? 5 kilót? 3-at?

2016. nov. 16. 12:51
 14/22 anonim ***** válasza:

Fokozatosan szoktasd át őket tápra, épp ez a lényege annak, hogy előbb elkezded. Előbb csak egy kis része táp a kajának, aztán egy kicsit több, és pár nap alatt már csak azt kapnak.

Egyébként miért nem adod őket panzióba? Mégiscsak egyszerűbb és biztonságosabb lenne, mint olyan emberek kezére adni, akik nem mernek hozzájuk nyúlni. Mi lesz, ha megbetegszik valamelyik? Gyomorcsavart kap, vagy bármi más olyan baja lesz, amivel nemhogy egy hétig, de egy napig se lehet várni? Nyilván nincs ingyen a panzió, de ha ennyit szervezel a kutyák miatt, akkor gondolom szarul esne, ha emiatt lenne valami bajuk.

2016. nov. 16. 12:56
 15/22 A kérdező kommentje:
Konkrétan ez kutyapanzió amit írtok? Ott jobb lenne nekik mint a saját megszokott környezetükben?
2016. nov. 16. 13:00
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

Igen, kutyapanzió. Biztonságosabb mindenféleképpen, mint egy hétig otthon hagyni őket egyedül. Az, hogy a szomszéd átönt tápot, az még nagyon kevés. Kell friss víz, lehet bármi bajuk, beszorul, megsérül, beteg lesz stb.

Azt írod, kölykök. Akkor hogy-hogy nem tudnak bemenni tőlüK?

Mindenképpen panziót javaslok!

2016. nov. 16. 13:15
 17/22 A kérdező kommentje:

Írtam. A szuka hamarabb ért szerintem,pedig soha nem uszítottam a kapunak. Magától ilyen kis méregzsák,de addíg amíg engem és a másik kutyámat tiszteli,addíg nem zavar.

Erre a váratlan helyzetre meg nem számitottam.

Most pedig akkor bújok kutyapanziókat.

2016. nov. 16. 13:31
 18/22 anonim ***** válasza:

A kutyapanzió mellett még egy megoldás: Nincs esetlen olyan diák a közeli menhelyen, aki ért a kutyákhoz, és ezalatt a 3 nap alatt összebarátkozna velük?

És akkor némi juttatás fejében elmehetne etetne is őket, előtte lemozgatná, éjszakára meg beengedné őket....

2016. nov. 16. 13:51
 19/22 anonim ***** válasza:
33%
Ja a diák aztán marha biztonságos megoldás :) Kap két nap szobafogságot, vagy lebetegszik, a kutyák meg éhen maradnak. Gyerekre ilyet nem szabad rábízni (mondom ezt úgy, hogy én is menhelyeztem diákkoromban, és öltem volna egy ilyen lehetőségért).
2016. nov. 16. 13:53
 20/22 anonim ***** válasza:

Én csak amiatt nem engedném, hogy valaki kerítésen keresztül etesse a kutyákat, mert így máskor is elfogadnak majd kaját az utcán állótól.

Te tudod, hogy milyenek a kutyáid, de én kifejezetten tiltom az enyémeknek, hogy bárkitől elfogadjanak ételt, akit nem ismernek.

Szerintem is a panzió a legjobb megoldás. Nem olcsó dolog, de egy ilyen helyen odafigyelnek a kutyákra, etetik őket és ha netán valami egészségügyi gond adódna, azt is megoldják.

Mennyi idő múlva kell magukra hagynod őket? Mert addig még találhatsz nekik elhelyezést. Én nem merném a sajátjaimat így otthon hagyni, mert normál esetben az enyéim sem engednek be senkit. Még ismerőst sem, ha mi nem vagyunk ott :)

Ha esetleg a panzió mellett döntenél, akkor érdeklődd meg, hogy milyen oltások kellenek a panziózáshoz, mert vinned kell az oltási könyvet.

2016. nov. 16. 18:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!