Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor szokik meg a kutyika...

Mikor szokik meg a kutyika nálunk?

Figyelt kérdés
Ma találtam egy szálkás szőrű tacsi szerű kiskutyit az utcán és hazavittem. Fürödtünk, most édesen alszik, evett is, de látszik rajta, hogy nem találja a helyét. Amikor felébred, egyből nyüszít, aztán vonyít, ha nem vagyok ott! Erről le lehet szoktatni? Érzi, hogy jó helyen van? Ráadásul holnaptól párom is és én is dolgozunk 8-5-ig, félek, hogy eladja a házat!
2008. okt. 5. 13:21
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az is könnyen lehet, hogy az nem kóbor kutya, csak valakitől meglógott, és azért nyűszít mert haza akar menni. Én a helyedben kiplakátolnám a környéken, hoyg találtál egy kutyát, és csak akkor tartanám meg, és szoktatnám magamhoz, ha senki nem jelentkezik érte.
2008. okt. 5. 13:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Sajnos ha volt is gazdija, már régen kirakhatta, mert sovány, rasztás volt a szőre és a bolhák sebesre csípték. Ja, és nem a környéken találtam, hanem a város másik felében, ahová tornázni járok. Ők is mondták, hogy már napok óta arra kóborol, a tulaj etette.
2008. okt. 5. 13:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem hamar meg fogja szokni,hogy végre szerető gazdikra talált,és nagyon hálás lesz nektek,amiért szeretitek. Lehet,hogy most azért nyüszít,mert azért a szabdság is hiányzik neki, mert mielőtt hazahoztátok volna, bárhova mehetett,ahova csak akart.De mivel a kutya alapvetően az emberhez ragaszkodik, szerintem hamar meg fog titeket szeretni. Valószímüleg máris ragaszkodik hozzád,ezért vonyít,ha nem vagy ott,és lehet hogy szegény attól fél,hogy te is elhagyod. Sajnos a kóbor és a menhelyi kutyusokra nem jellemző az a tökéletesen kiegyensúlyozott lelki állot. Úgyhogy szerintem annyit tudtok tenni érte,hogy rengeteget foglalkoztok,játszotok vele, éreztetitek,hogy mennyire szeretitek őt,és hogy bennetek megbízhat.Vigyétek sokszor sétálni, barátkozzatok más kutyikkal is, tanítgassátok,és így biztos ,hogy jó helye lesz nálatok:)
2008. okt. 5. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:
*lelki állot=lelki állapot
2008. okt. 5. 14:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igyekszünk. Nemsokára visszük állatorvoshoz, hogy még ma megkaphassa az oltásokat és a féreghajtó tabit, meg bolhaírtóval le akarom még ma mindenképpen kezelni.
2008. okt. 5. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!