Debrecenben miért nincsenek kutyafuttatók? Ez csak szerintem szemétség?
Milyen jogon szabják meg hogy közterületen kutyát nem lehet elengedni, ha nincs olyan hely kijelölve ahol el lehet? Szerintem a legtöbb ember tudja hogy a kutyának mozgásra, kapcsolatteremtésre van szükség, amit pórázon nem lehet! Egy pórázon lévő kutya nem tud rohangálni a másik pórázon lévővel, nem tud annyit mozogni és nem tud normálisan szocializálódni! Még a kertes házban élő kutyát is vinni kell sétálni! Ha megbüntetnek mert elengedem a kutyát, akkor miért nem biztosítanak elkerített helyet ahol nem zavarunk másokat? Debrecenben is csak egy hely van amit kutyafuttatónak használnak, de igazából az sem az csak egy lezárt terület aminek nem döntöttek még a sorsáról.. Oda be se mehetnénk mert magánterület! Akkor hova menjünk? Játszótér minden utcasarkon van, bezzeg egy kutyafuttató SEHOL! Legtöbben csak azt tudják mondani "Itt ne sétáltasd", "Ott ne sétáltasd" stb. AKKOR HOL? Csak engem háborít ez fel ennyire? Mit lehetne tenni az ügy érdekében? Szerintem nem csak Debrecenben van ez a helyzet!
Köszi a válaszokat!
Lehet, hogy csak Pesterzsébeten megy ez, és sokan megfogtok kövezni, de itt van négy kisebb-nagyobb tér, park (kinek mi) amiből kettőre ki van téve a kutyát sétáltatni tilos tábla, de itt senki sem veszi komolyan. Legalábbis, a többség. Én, amikor viszem a három kutyát a parkba, mindig elengedem őket, rohannak végig a(z elkerített) játszótér mellett, de még egyszer sem volt panasz se szülőtől, se kisgyerektől, se időstől, se fiataltól, hogy mégis milyen jogon engedem el a kutyámat. Sőt, a gyerekek kifejezetten örülnek, a szülők mindig mosolyogva mondják, hogy "Nézd, ott futnak a kutyák" és tulajdonképpen a tábla, ami tiltja a kutyák elengedését, folyton le van csurgatva. ("Végterméket" pedig nem hagyunk magunk után, ez természetes.)
Itt elvileg van egy kutyafuttató (nagyon kicsi, meg kell hagyni), azt hiszem valahol a központ felé, de tudod ki fog elbuszozni oda három kutyával csak azért, hogy sétáltatva legyenek.
Igazából én így oldottam meg ezt a "problémát", bár ez itt sosem volt probléma. Legalábbis számomra.
Én is Debrecenben élek, és engem is felháborít!
a sok majmom gazda elengedi az agresszív és nagy termetű kutyáját, amiktől nap mint nap rettegek, bezzeg az én kiskutyámat nincs hol elengedjem..pláne h tudom bármikor felbukkanhat egy nagy, és féltem a kutyusomat!!
bezzeg biciklis útra van pénz, akkor is ha azok a motorosokkal együtt a járdát használják!
arra vannak milliók, meg elkerített játszótérre, ami most épült a Bethlen mögött!
azoknak nincs ilyen problémájuk, akik buta szabályokat hoznak halomra, az a baj..:S
kapom a választ, h menjünk ki Józsára, és ott van szabad rét ott engedjem el..persze azért buszozzak, h olyan helyen engedhessem el a kutyámat, ahol nyüzsögnek a kullancsok, és le sincs nyírva a fű..borzalmas.
utolsó vok.
egyébként Debiben van egy hivatalos kutyafuttató ha jól tudom, de az is kint a világ végén.
Köszi szépen a válaszokat! Itt se szól mindenki érte, de akad bőven szülő akinek nem tetszik.. Meg a közterületes is megbüntethet.. Én is elengedem ha tudom, de az nem séta h folyamatosan szemmel kell tartani és behívni ha bármi van.
Kedves utolsó, debreceni válaszoló! Abszolút nálam is ez a helyzet, pont úgy érzek ahogy te! Hol lenne ez a hivatalos futtató? Mert ami itt van a Böszörményin az nem az.
nem is arra gondoltam. nem tudom hol van, nézz szét neten, én is olvastam valahol. akinek kocsija van, úgy megoldható.
sőt van másik hely is, ahova mondta egy gazdi h viszi a kutyáját, elengedi, ahogy a többiek is a kutyájukat, ez vmi kutyaovi ha jól rémlik.
jaj azt hozzátenném, h egyetértek a büntetéssel, csak sajnos nem túl szigorúak!
azért van a póráz, rakja rá az illető!
kiver a frász ha egy elengedett kutya rohan felénk, támadták már meg a kutyámat nem 1x.
utálom azokat akik elengedik, nem törődnek mások érzelmeivel.
azonban minden lakótelepre építhetnének kutyafuttatót, mert szegény kutyám azt sem tudja milyen szabadon, párszor érezte csak az érzést, hiába 5méteres flexivel sétáltatom.
plusz játszani sem tudunk így vele..de hát ez van sajnos.
mind annyi mindennel kapcsolatosan, ebben a témában is nagyon rossz törvényeket hoztak.
Hát, jogos a kérdés, egyetértek veled kérdező :)
Én az erdőbe viszem őket, ha hétvégén van annyi időm, ott kirohangálják magukat, aztán persze jöhet a kullancsok után való kutatás. Két nagytestű, és egy kicsi kutyám van, jólneveltek, hallgatnak rám, senkit nem bántottak, azt is tűrik, hogyha a háromévesek nyúzzák őket.
Meg lehet oldani, csak éppen időigényes az oda-visszajutás.
Mióta megvannak biciklivel "sétálok" a két naggyal, a kicsit csak egy fél éve hoztam haza.
Egyébként ha van ismerős az önkormányzatnál bármi megoldható, illetve egy jól irányzott levéllel is sokat el lehet érni :)
Szurkolok neked, hogy sikerüljön!
Én addig maradok az erdőnél...
Bar a kerdes regi,de orulok,hogy megtalaltam.Debreceni vagyok,es juniustol lesz kutyam.Nagyon jo lenne egy hely,ahol el lehetne engedni akkor is,mikor meg kicsi es nem 100%-osan behivhato,es nem kene attol felnem,hogy kifut az uttestre vagy osszeverekszik egy masik kutyaval.
A Boszormenyi ut kornyeken lakom,pont a hazunk elott volt regen egy elkeritett terulet,ahol anno benzinkutat akartak epiteni.Pont jo volt kutyafuttatonak,de sajnos asszem mar elkezdtek az epitkezest (nem tudom biztosra,tavaly ota nem jartam otthon).Ugyhogy nagyon jo lenne,ha kijelolnenek egy legalis futtatot a kornyeken.
Ha lenne ilyen kezdemenyezes,szivesen tamogatnam.Szerintem par szaz,esetleg ezer alairas mar eleg lenne ahhoz,hogy az onkormanyzat kijeloljon egy kis teruletet futtatonak.Szoval csak mondom,itt vagyok (ill. nyartol leszek),es tamogatnam az otletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!