Van egy kutyám. Rottweiler,6honapos lesz aprilis 30 ikan. Szerintetek?
Gyorsan vidd el beoltatni.
Ha bejelentik, kijön a hatósági állatorvos és ha jól emlékszem 1 hónapig karantént rendel el, ha nincs beoltva.
Ez abból áll, hogy nem viheted ki az utcára (elvileg, gyakorlatilag senki sem ellenőrzi). Utána újra megnézi és ha nem mutat veszettséget, akkor lezárja az ügyet.
10.40-nek
Hát, akkor én biztos tökéletes vagyok és burokban tartom a kutyáim. Ugyanis az én kutyáim sose harapnak meg senkit. Nem egyedül lakom, nálam is megfordulnak vendégek, de amelyik a kutyáimat piszkálni próbálná az többet oda nem jöhetne. De érdekes nálam nem szokták a vendégek idegesíteni a kutyáimat. És az utcán se jönnek utánam kötekedni, a kutyámnak nem kell megvédenie senkitől. Főleg nem neki kell eldöntenie, hogy melyik az a helyzet, amikor támadhat. Biztos rosszul látom, de a kutya csak parancsszóra mehet emberre.
Szóval ha egyedül van éppen (mint pl mondtam a vendégek esetében) akkor nyugodtan akár halálra is verhetik mert engedély nélkül nem támad? És amikor úgy értettem kint piszkálnak, akkor azt úgy gondoltam őt, és nem engem. Sajnos nálunk ilyen emberek vannak.
Kérdező oltasd be a kjtyád, legközelebb meg rúg fel az ilyen buta kölyköket...
hat ehhez anyit, hogy kijottek a csendorok, csak sok volt a tanu, aki latta, hogy bantotta a kutyamat, es nemlett belole semmi baj, mert meg kolyok, es csak jattekbol harapta meg a gyereket. Elvitték a korházba, a mi koltségunkre, persze, es semmi baj nemtortent.
De valaki irta, hogy nem jol nevelem, mert csak parancsra tamad. igen az en hibam, hogy ott hagytam, mert voltam inni, de egy kolyok meg nemtamadhat! csak megilyedt, es jatszani akart volna, es egy kicsit erosebben harapott oda a kelletenel! nagyon sok kutyam volt, es mostis van harom, megvannak tanitva, es ha nem tanitanam arra, hogy tamados hamis legyen, akkor csak egy jo kutyara tennek szert, aki mindenkit felenged a portara, es akarki azt csinal vele amit akar!! en minden kutyamat arra tanitottam, hogy tamadjon, ha valami baj van. es megerte a faratsagot, mert jarnak lopni, es ha a kutya megharapja azt, aki feltolakszik a mas portajara, akkor az nem az enyem, se a kutya hibaja! amugy meg egy kolyok kutyara, aki meg azt sem tudja joforman mit csinal es mire hasznalja a fogait, arra meg kinzas szajkosart tenni, majd, ha mar felno, es megerti orzo vedo dolgat, na akkor esetleg.
es az is igaz, ha megyek az utcan, es valaki meg akar tamadni, vagy barmi a kutya hamarabb eszre veszi a veszelyt, mint az ember(legtobb esetben) es neki kell lepnie addig meg nem keso, ha magatol is, el lehet neki nezni! ha egyszer szeretem a kutyamat, akkor elnezo vagyok, csak egy fel eves kutyat nemhiszem hogy meglehet ugy tanitani, hogy az mar tudja a dolgat!!!
az eggyik valaszolo irta, hogy akarki ha elkezdi utni a kutyat, hogy az majd belehal, es a gazdaja nemtud ott lenni mellete, akkor hadja magat? vagy szerintem jobb, hogyha magatol is rajon, hogy ki akar rosszat, es ki jot!
Amugy koszonom a megerteseteket eggyeseknek. nagyon feltem de hala Istennek, semmi baj, es a kutyat sem vettek el tolem.
Enis tanultam a hibambol, hogy ne hadjam magara, hat mostantol jobban vigyazok majd ra!
"nagyon sok kutyám volt és most is van három" és nem tudod mikor kell beoltatni veszettség ellen?
szerencséd van hogy ennyivel megúsztad
14.15 nemtudom, hogy megertetni veled, hogy az allatorvos azt mondta, mikor beteg volt a kiskutya 3 honapos koraban, akkor beoltotta SIM ka ellen, es azt mondta, hogy 6 honaposan kell beoltani veszetseg ellen, nehogy valamit zavarjon az oltas a szervezetében? olyan nehez megerteni? vagy azt kihagytad mikor olvastad?
Eljott az orvos, es megkerdeztem tole megint, es azt mondta, hogy nembaj hogy megharapta, mert a kutya nem veszett, es most kellet beoltani. azt is mondta, hogy beoltotta volna 3 honaposan, csak felt a kovetkezmenyektol, nehogy valami baj legyen. tudom jol mikor kell a kutyat beoltani!
A ket farkaskutyamat is 3 honaposan oltottuk be veszettseg es SIMka ellen is. Nagyon jol tudom, mi a teendo a kutyak korul, es mikor kell oltani a kutyat, csak azt nem tudtam, hogy lehet e valami baja a gyereknek, hogy lemaradtam az oltassal 3-4 napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!