Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy kistestű kutyát mennyi...

Egy kistestű kutyát mennyi idősen lehet először sétálni vinni?

Figyelt kérdés
Hámmal megfelelő pórázzal...
2010. ápr. 25. 19:16
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszíí a válaszokat:D Nagyon aranyosak vagytok:D Utolsónak: Azért,mert lehet akármi baja a kutyának és ha a kiskutya elkapja akkor lehet,hogy bele is hal:S És ezt nagyon nem szeretném és szerintem senki akinek kiskutyása van:D
2010. ápr. 28. 20:33
 12/20 anonim ***** válasza:
talán mert a féléves oltás előtti veszettség elleni oltás előt nem szabad kivinni az utcára. következtetésképpen más kutyát sem lehet elhozni hozzá, csak az otthoniakkal érintkezhet. a tenséztőnél szocializálódik, megtanulja az alapokat,utána meg kibírja akár emberekkel játszva is azt az egy-két hónapot... de persze, nyugodtan vidd csak oda a kutyád akár 10 hetes korától, ahova akarod, szocializálni (nem te, kérdező). max elkap egy pár halálos betegséget... semmi komolyabb veszély nincs...
2010. ápr. 28. 22:31
 13/20 anonim ***** válasza:

Azt írtad h 3 hónaposan már sétáltattad és 4hónapos koráig nem engedted kutyákhoz.

3 hónapos nem egyenlő 10 hetes. Az már erősen 12 hetes és addigra már megvan az alap védettsége ahhoz h normális kutyaélete legyen, ne pedig burokban nevelt ölbe eb.

Én 12 hetesen hoztam el a tenyésztőtől a kutyámat. Most 5 hónapos. A kezdetektől sétálunk és kutyázik. Nem is fél semmitől és mostanra egész jól felméri h milyen szituban mit kell tennie. Ezen kívül 5 hónaposan engedelmesebb mint a környéken lakó kutyák 80-90%-a. Ez anélkül biztos nem ment volna ha nem viszem, nincs emberek, kutyák között a városban.

Véleményem szerint túl van lihegve ez az egész oltás mizéria. Ha ekkora lenne a veszély nem kéne aggódni a kóbor, utcán született kutyák miatt mert mind elpusztulna. De ok, azt aláírom h kár kockáztatni. Na de az h 4-6 hónapos koráig nem mehet kutyák közelébe??!! Az nekem sok. Nem véletlenül van annyi antiszociális kutya antiszociális gazdával....

2010. ápr. 28. 22:41
 14/20 anonim ***** válasza:
az már a gazdi saját választása, hogy mikortól sétáltat. azért az nem árt tudni, hogy a 12 hetes oltás után bár viheted sétáltatni, ha akarod, de két hét kell a védettség kialakulásához. tehát, ha úgy nézzük, 14 hetes kortól érdemes sétáltatni...
2010. ápr. 28. 23:15
 15/20 anonim ***** válasza:
22:41, ezt amúgy az én válaszomra reflektáltad(22:31)? mert azt nem én írtam, hogy három hónapos korától sétáltattam stb... a 10 hetet meg az első válaszra írtam... :)
2010. ápr. 28. 23:18
 16/20 anonim ***** válasza:

Bocs, a Te és egy másik válaszoló válaszát (amire te írtad h fél éves kora előtt nem érdemes vinni?) egy kalap alá vettem, és úgy írtam.

Én nekem ezek az abszurd határidők még mindig eltúlzottnak tűnnek. Ahogy az is ahogy néhány szülő a gyerekét félti minden kis kosztól. A természetes immunitás nem a védőoltásoktól, hanem a környezettel való minél több érintkezéstől alakul ki, minél több(féle) inger éri annál jobban tudja a szervezet h mik a jó válaszreakciók.

2010. ápr. 28. 23:52
 17/20 anonim ***** válasza:
Én írtam a "3 hónapos..." kérdést, és a kutyusomnál barátkozóbb kutyát szerintem nem ismernél, ha látnád! Olyan kedves a kutyusokkal, mindig csak játszani akar, sosem támad! Még a leg barátságtalanabb kutyákat is ráveszi a játékra.
2010. ápr. 29. 15:32
 18/20 anonim ***** válasza:

Ha jol emlekszem, akkor az en kutyamat 14hetesen vihettuk le, mert addigra alakult ki nala a vedettseg.

Az, hogy mondjuk 14hetesen leviszi valaki setalni, de mas kutyakhoz nem engedi oda, az egy kicsit butasag nekem, mert ugyanugy elkaphatja a betegsegeket az utcarol, nem kell ahhoz kutyakkal erintkeznie, eleg csak megnyalintania valamit...

Szoval, ha mar valaki ugy dont, hogy leviszi, akkor folosleges mas ebektol feltenie. Ha felti, akkor az utcara se vigye addig le, amig nem talalja 100%ig biztonsagosnak.

Szerintem az rosszabb, ha lent setal es latja a kutyatarsakat, de nem mehet oda. Sokkal rosszabb annal, mintha meg ket hetig nem menne le es nem is latna mas kutyakat.

2010. ápr. 29. 16:24
 19/20 anonim ***** válasza:
én 22:31kor írtam először... amúgy a százalékból látni : )
2010. ápr. 29. 20:18
 20/20 anonim ***** válasza:
még mindig én vagyok (tudjátok "én 3 hó...") nagyon vigyáztunk rá, eleinte még pisilni se oda pisilt. Az elején kivittük a sarokig, majd egy kört a ház körül és így tovább.
2010. ápr. 29. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!