Miért van az, h. az emberek általában a kutyáktól félnek?
Én egyszer sétáltam a 30 kilós kutyámmal (ezt azért mondom mert nem csivava méretű) és mikor beértünk egy utcába követni kezdett bennünket egy macska. Megálltunk gondoltam majd észre veszi a méretbelu különbségeket, de nem....az a dög kapásból megtámadta a kutyámat...mázlija volt hogy a kutyám szocializálva van a macskákhoz különben csak mutatóba maradt volna belőle. Van nekünk is egy macskánk és ha haza érek szalad le a lépcsőn. De egy percig se higgyétek hogy miattam...csak egyszerűen képtelen felfogni hogy nem mehet ki és nem jöhet le a lépcsőn. Úgy összekarmol minket hogy a hugom már azzal viccelődött hogy az iskolában azt hiszik hogy vagdossa magát. Még kölyök de már vissza tudja húzni a karmait, szóval nem véletlen. Nem szeretem a macskákat, viszont nem érdekel ha más igen, legyen velük boldog, viszont azt nagyon utálom ha valaki megpróbálja az orrom alá dörgölni hogy de a macskák jobbak mint a kutyák....a kutyám alapból olyan mint egy kutya testű macska és ez nem vicc.
Szóval röviden én a kutyákat szeretem jobban, a macskák szerintem kis dögök, ezt nem hangoztatom és nem kezdek a macskásokkal kötekedni hogy miért jobb egy kutya, viszont nagyon zavar hogy elég sok macskás (nem az összes(akinek nem inge nem veszi magárra)) folyton kötekedik hogy a macskák jobbak, a kutyák maguktól élni sem tudnak, meg haszontalanok....ebből is származik egy kicsit a gyűlölet.
Én jobban félek a macskáktól,mint a kutyáktól és inkább egy nagytestű mint 1 macsekkal legyen dolgom.
Minél nagyobb a kutya annál békésebb, persze itt nem a lánc végéről elszabadult komondorról beszélek aki rettegésben tart egy utcát.
Kutyakozmetikus vagyok, a legtöbb kutyához elegendő egy ember, amelyikhez kettő kell az már tényleg nagyon kivételes és problémás kutya.
Macskákhoz szinte mindig 2-3 ember kell, náluk nagyon ritka mikor csak egy ember megtud velük csinálni bármit is.
Én meg hiszek a gazdák szavának,mikor azt mondják nagyon barátságos, nem félek tőlük,nem tehetem,mert megéreznék rögtön. De amikor bele harap a kezedbe vagy beléd karmol,nem kellemes.Tovább ott marad a nyoma és sokkal jobban fáj,mint egy kutya harapás,karmolás.
Egy kozmetikus lány az intenzíven kötött ki amiért egy macska megharapta. Macskáknak durván sok kórokozó van a szájában!
Szóval azért ez hülyeség,hogy a macskák ártalmatlanok, jó nyilván egy utcában kóborló macska nem fog effektív megtámadni.De ismerősömnél is nekem jött már macska szerencsére akkor hosszú szárú bőr csizmában voltam, anélkül szép lehetett volna a lábam.
De ha kutyákkal-macskákkal foglalkozik az ember akkor tudja,hogy a macskák sokkal veszélyesebbek!!!
Nekem is két zsebcirkálom van egyik 5 kg másik 4,5 kg. Mégis van aki fél tőlük.
Én már leszarom.
13 éve vannak kutyáink.Már bele törődtem.
És még hogy fognak félni a kövi kutyámnál aki egy 45-50 kg-os ebzet lesz :D :D
Eskü várom a fejeket :DDD
Amúgy meg fogadd el vkinek a macskák a hálásabbak vkinek a kutyák vkinek meg a hüllők!!
Én kutya párti vagyok, nem annyira kedvelem a macskákat,de ezt nem hangoztatom, én már túl léptem ezen.
Neked is ezt javaslom.
Miért van az, h. az emberek általában a kutyáktól félnek?
Láttál már a kerítést majd' szétszaggató macskát acsarkodni, amikor elmész előtte a járdán? Ugye nem. Látványra egy macska sokkal szelídebb képet mutat, mint egy házőrző kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!