Miért kéne sétáltani egy több ezer négyzetméteren tartott kutyát?
Azt maximálisan megértem, hogy egy panellakásban élő kutyát naponta többször is kell sétáltatni, de egy tanyán élőt, ami jellemzően 4-5-10 ezer négyzetméteren él, azt teljesen fölöslegesnek tartom. Ismerek olyat, ahol kerítés sincs, és mégsem megy el a kutya 100-200 méternél messzebb.
Én is tanyán élek, de még nem láttam erre kutyákat sétáltató embereket. Azt meg egyenesen ostobadágnak tartom, ha valaki azt mondja, hogy egy 7000 nm-es udvaron tartott kutyát ugyanannyit kell sétáltatni,mint egy 70 nm-es lakásban tartottat. Pontszerzésre, százaléknövelésre biztos jó ez a szöveg ezen az oldalon, de egyértelműen butaság.
Azért győzzetek meg az ellenkezőjéről, hátha én is elkezdem sétáltatni a kutyáimat!
Ez nem szoktatás kérdése. Vagy igényli a kutya, vagy nem. Mindegyik örül a sétának, de némelyik elvan nélküle. A többi meg egy idő után elkezd hülye pótcselekvéseket felvenni, vagy szökni. Ez vidéken ugye sose volt probléma, mert agyonvágták a kert végében, ha hülye lett, vagy elszökött és nem ment haza, mert valami történt vele. Szereztek gyorsan másikat, volt miből, mert a szomszéd Buksi kutyája úgyis minden évben szült kétszer az utca végében lakó Cézártól, volt utánpótlás. Senki nem szívott a "hülye" kutyával, pláne nem ismerte el, hogy az ő feladata lett volna tenni ellene, egyszerűbb volt újat szerezni.
Akik viszont társként tartják a kutyát, és kötődnek hozzá, azok nem cserélik le ilyen egyszerűen. Ide azért zömében azok járnak, akik azért tartanak kutyát, mert szeretnek vele foglalkozni, és jó életet akarnak neki biztosítani, nem csak elviselhetőt. Ha más álláspontot képviselsz, akkor jobb, ha a faluszéli kocsmában beszélgetsz erről, ott fogsz találni neked való hallgatóságot :)
Értem. Tehát ha nincs pótcselekvés, akkor nem igényli a sétát. Akkor minden rendben van. Nem szöknek, nem rágnak szét semmit, nem ásnak gödröket. Szerintem boldog, kiegyensúlyozott kutyáim vannak.
Itt soha nem volt egy kutya sem agyonütve a kert végében, majdnem minden kutyám 10-15 évet élt, és ahogy írtam már, csak párzáskor szöktek régen a kutyáim, egyébként mindig itthon voltak. Ma már olyan kerítés van, hogy nem is tudnának szökni, de mivel ivartalanítva vannak, így nem is akarnak. Én már nem az a láncon tartós, kutyaverő generáció vagyok, itt tényleg kedvencek, családtagok, és tényleg sokat vagyok velük. Kocsmába viszont már kb. 20 éve voltam. :)
Biztos jobb életük van itt, mint a panellakó társainak, akik naponta kétszer végighugyozzák ugyanazon az útvonalon azt a pár fát 10 éven át.
Azért arra ne vegyél mérget. De szerintem erről felesleges vitázni addig, amíg nem próbálod ki a "modern" kutyatartást egy jó kutyás környezetben, vagy mi nem próbáljuk ki a te stílusodat.
Szerintem mondjuk te veszítesz többet, mert egész más minőségű kapcsolatod lehet a kutyával, ha együtt éltek át élményeket, jobban megismeritek egymást, de ez meg a te dolgod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!