A kutyám egyre rosszabb dolgokat művel, mit tegyek?
Labrador-Golden Retriever keverék, még nincs 1 éves, de jól nevelt, szófogadó kutya volt eddig. Napokban egyre több mindent tép szét, ahol kiegyenesítettük a talajt (föld) azt kiásta, pedig mindig lecsesszük érte és ilyenkor sunyik és elbújik a házába. De tegnap (mikor csak én nem voltam otthon), akkor újra kiásta a lyukat és széttépte a medencét, nev.apum meg is verte őt, még a mai napon is lecsesztem a kutyát, de mindig hülyeségeket fog csinálni, ha nem vagyok kint vele és sajnos nem tudok kint lenni vele a nap 24 órájában, mit tehetnék? Ha a anyum kiskutyája is el van engedve, akkor meg szörnyen idióták, akkor minden tönkretesznek.
Pedig, ha kint vagyok vele, akkor messziről kerüli a kertet, mindenhová követ, szófogad (ül,fekszik,pacsi,forog,ugrik,hozd vissza, kifele)
Vidd el naponta sétálni 1 órát, közben tanítsd, hogy szépen láb mellett sétáljon pórázon, álljon meg az út végén üljön le stb. Engedd el bandázni másik kutyákkal 1 órára. Saját udvarotokon játsz vele, tanítsd logikai feladatokat csináltass vele.
Hetente 1x vidd el kutyasuliba: szocializáció, engedelmes tanfolyamok és hobbi szinten agility, flyball, dog dancing beválhat. Esetleg nyomkövetőzhetnél, apportozhatnál vrlr komolyabban.
Napi 3-4 óra aktív foglalkozás, heti 2x hosszabb túrázás, kirándulás, heti 1x kutyasuli.
Fegyelmezd, neveld következetesen, határozottan.
Ha komolyabban foglalkozol a kutyával, nem csak kerti dísznek van és napi 2x ránézel azt jovanazugy akkor okos, engedelmes, jó kutya lesz bármilyen fajtájú kutya.
Unatkozik, nincs lefárasztva, nincsenek lekötve az energiái.
Kutyasuli heti egyszer-kétszer legalább, kutyákkal bandázás lehetőleg mindennap, mindennapi lefárasztós séták, sok feladatozás, tanítás. Azt a szintet kell belőni, hogy otthon főleg pihenni, aludni legyen kedve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!