Hogy tudom hozzászoktatni befogadott kutyámat a pórázhoz? Fél a póráztól mert az előző gazdái csúnyán megverték vele.
először csak lássa,utána szagoltasd meg vele,szépen lassan,ne hirtelen mozdulatokkal,utána hapedig úgy látod hogy nem annyira fél tőle , teddfel rá,
menjetek ki az utcára,és máris futhatsz utána :)
Kivolt az előző gazdája?Agyonkéne verni!
meg kell tanítani neki hogy a póráz jó dolog.
ha már a látványa is felizgatja akkor ott kell elkezdeni. előveszed a pórázt odaviszed elé és közbe símogatod nyugtatgatod, jutalomfalatot adsz neki játszol vele. Szóval a póráz valami jót jelentsen. Ha megengedi hogy felrakd rá, akkor folyamatosan dícsérd, ne rángasd a pórázzal, ne akard hogy rögtön tökéletesen sétáljon vele, ha elege lesz csatold le róla és próbáld meg később.
Ha már eltűri magán és kimentek ne a pórázzal próbáld fékezni ha nekilendül, hanem beszélj hozzá, legyen jutalom falat vagy labda a kezedben, hogyha lát valami érdekeset azzal újra magadra terelhesd a figyelmét.
az én örökbefogadott kölyökkutyám is félt eleinte.
a következőképpen csináltam:
- póráz felcsatol
- hátraléptem, de csak annyit, hogy éppen ne feszüljön és hívtam. ha jött, kapott jutalmat.
- ezt egész addig csináltam, míg vagy megunta és elkezdte rángatni a pórázt, vagy (jobbik eset) elfogyott a kaja.
- pár nap után jött utánam hívás nélkül.
- 2 hét után már előttem kocogott....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!