Menhelyről befogadott kutya?
Szerintem semmi baj nincs egy UV-vel (Utcai vegyes)(:
Némelyik sokkal aranyosabb min egy fajtiszta kutyus,és ugyan olyan szerető társ tud lenni mint egy törzskönyves ilyen-olyan fajtársa.Ha menhely,(ami nagyon jó döntés lenne részedről,mert megmenthetsz egy kutyust) szerintem akkor se fajtisztát vegyél magadhoz hanem keveréket,ő is ugyan olyan jó kutya...és ha lehet még elég fiatal kutyust válassz,aki nálad nő fel,talán úgy jobban kötődik hozzád ha kiskora óta veled van (:
Mivel a menhelyen lévő fajtatiszta kutyák többnyire szaporítóktól származnak, így igen, sajnos tulajdonképp olyan, mintha szaporítótól vetted volna, nagyobb esélye van a fajtára jellemző betegségeknek. DE! A legtöbb menhelyen alapos orvosi kivizsgálást, és persze, ha kell, kezelést kapnak a kutyák, így meg tudják mondani, ha valami baja van a kutyusnak, nem zsákbamacskát veszel magadhoz. Persze előfordulhat, hogy valami nyavalya később üti fel a fejét, de hát ez benne van a pakliban, akár fajtatiszta, akár keverék kutyát fogadsz be...
Nekem egyébként keverék kutyám van, menhelyről. :) Szetter, labrador, meg talán collie is lehet benne, meg még ki tudja. :D Egy tünemény, imádja az egész család, nagyon jó természetű ebke. :)
szia!
a linkelt hirdetésből ítélve Tolna megyei vagy? ha esetleg Pest megye szóba jöhet nálad, akkor ajánlanám ezt a 4 kis keverék ördögfiókát :))
ha írsz a hirdetésben megadott címre, minden kölyökről tudok jellemzést írni, szuka és kan is van köztük! féregtelenítve vannak, 8 hetesek, közepes esetleg nagy termetűek lesznek, de mindent megtalálsz a hirdetésben! :)
(a helyzet az, hogy a főnököt úgy tudtuk meggyőzni, h ne altassa el őket, h találunk nekik gazdit, de mostmár nagyon-nagyon szorít az idő! :S)
egy keverék kutya nem jobb és nem is rosszabb, mint egy fajtatiszta.:)
a fajtatisztának annyi előnye van, hogy előre lehet sejteni, mekkora lesz, és ha juhász, akkor az lehet jellemző a viselkedésére, ha vadász, az,...
nekem világ életemben keverék kutyáim voltak, a mostani 3 a legeredményesebb a kutyasuliban.:)
agility, ÖV, sima kiképzés,... van ott masztiff, ír szetter, foxi, labradorok, bernipásztorok,...
sok gond van velük. (DE EZ NEM A KUTYA HIBÁJA!!!!!)
Én sem mennék oda a gazdámhoz, ha az üvöltözne...:)
Szóval ez a kutyus, akit kinéztél, egy tündér!:)
Ha elhozod, én garantálom, hogy Te majd többet köszönhetsz Neki, mint fordítva...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!