Háztartásonként egy kutya, valamint a menhelyről hazavitt jószág után sem kell adót fizetni?
Akkor ha a sintér telepről haza viszek egy kutyát, ami szinte úgy néz ki mint egy fajtatiszta, akkor az után nem kell adót fizetnem, és nem is kell ivartalaníttatnom.
( sintér telepről ivarosan adják ki )
Akkor ha szaporító lennék nyert ügyem van, mert befedeztetem a nem oltott és chipelt szukáimat, és eladom mindenféle papírok nélkül a kölyköket......
Akiknek meg regisztrált oltott kutyájuk van, az meg fizesse csak az én általam eladott kölykök ivartalanítását.
Ezt csak én látom így, vagy tényleg sántít ez az ebadó?
Hát csak azt akartam ezzel mondani, hogy akkor megint szaporítók járnak jól.
Vagy rosszul látom?
Ez nem összeesküvés, hanem következtetés.
Mert erre még a hü..e is rájön....
:-D
Minisztérium el se olvassa az ilyneket. Nekik csak a befolyt összeg számít.....
Tévedsz. :-D
A sintér teleprű ivarosan. Ok chipel, meg oltásokkal, de ivarosan. Mi tavaly hoztunk ki egy tk. nj. az Illatosrú.
Egy szaporítónak csak annyi kell hogy ivaros legyen. Kiviszi, fedez vele, majd visszaviszi, mert a gyepinek kötelessége visszavenni az örökbe adott kutyákat is.
A menhelyek és a fejtamentők már igen, ivartalanítva adják ki.
A gyepiről valóban ivarosan adják ki a kutyákat!
Csak a menhelyekről nem, és a kettő nem ugyan az.
A gyepi hivatalos neve: Ebrendészeti telep, míg egy menhely az menhely, ahonnan komolyabb feltételekkel ellenőrzött helyre szerződéssel adnak ki kutyát. Ha esetleg onnan is ivarosan, akkor a szerződésben az új gazdinak kell vállalnia az ivartalanítási kötelezettséget, de ez a ritkább eset, mert általában akkortól örökbe fogadható egy kutya, ha az ivartalanításon átesett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!